Beogradski festival igre
20. jan
U VAZDUHU · agenda

Praznici su se završili, što znači da vas uskoro, tačnije za svega sedam dana očekuje novi broj City Magazina, nakon kraće pauze… Do tada, pogledajte šta vam preporučujemo kako da provedete narednu sedmicu, dok čekate vaš omiljeni magazin na brojnim lokacijama u gradu!

do

ponedeljak
20/1.
koncert
Libercuatro

Koncert beogradskog tango kvarteta Libercuatro će se održati u Galeriji Artget Kulturnog centra Beograda. Tango kvartet sačinjen je od višestruko nagrađivanih akademskih muzičara, prisutnih na muzičkoj sceni Srbije dugi niz godina – sopranistkinje Teute Asllani, pijanistkinje Ksenije Ristić, violiniste Uroša Kovandžića i akordeoniste Vladimira Perića. Muzika kvarteta Libercuatro je koloritna fuzija tradicionalnog tanga sa elementima džeza, klasične muzike i teatra. Na koncertu u Kulturnom centru Beograda publika će moći da uživa u delima Astora Pjacole i Alberta Hinastere.

Trg Republike 5, Beograd, u 21 čas

utorak
21/1.
izložba
Umetnici govore

Interaktivna izložba „Umetnici govore“, koja se održava u beogradskom Domu omladine, deo je projekta obeležavanja 15 godina rada ERGstatus-a „ERG-15“. Projekat je zamišljen kao niz događanja koja će na specifičan način prezentovati rad ERGstatusa, ne samo u okviru retrospektivne vizure, već će u posebnoj formi predstaviti i stavove koje ova grupa godinama stvara o položaju umetnika u društvu.

Traje do 1.2.
Makedonska 22, Beograd

sreda
22/1.
koncert
The Great Johann Strauss Gala

Novogodišnji koncert koji je obišao koncertne dvorane širom sveta ponovo gostuje u Sava Centru. Posle velikog uspeha i dve rasprodate predstave 2011. najpoznatija evropska produkcija Štrausovog Novogodišnjeg koncerta ponovo gostuje u Beogradu sa poznatom verzijom tradicionalnog Novogodišnjeg koncerta „The Great Johann Strauss Gala“. Pored muzike Štrausovog festivalskog orkestra, publika će uživati i u baletu Štrausovog baletskog ansambla.

Milentija Popovića 9, Beograd, u 20 h
Cena ulaznica: 2.000, 2.200, 2.500 i 2.800 dinara

sreda
22/1.
manifestacija
Dani Beogradskog festivala igre

Program pod nazivom Dani Beogradskog festivala igre u Jugoslovenskoj kinoteci predstavlja zanimljivu selekciju dokumentarnih i filmskih ostvarenja nastalu u sinergiji ove dve institucije. Na velikom platnu u Uzun Mirkovoj i Kosovskoj ulici, gledaćemo neke od produkcija Holandskog plesnog teatra, švedskog Kulberg baleta, Baleta Velikog teatra iz Ženeve ili kanadske trupe Kidd Pivot, odnosno naslove poznatih koreografa koji su učinili Beograd posebnim i prestižnim mestom u biografiji svetskih baletskih umetnika.

Traje do 26.1.

četvrtak
23/1.
film
Džek Rajan: Regrut iz senke

Zasnovan na liku CIA analitičara koji je stvorio majstor špijunaže, Tom Klensi, „Džek Rajan: Regrut iz senke“ je žestok akcioni triler koji prati Rajana (Kris Pajn) od njegovog mirnog, dvostrukog života veterana koji je postao direktor na Vol Stritu do uzbudljive inicijacije u svet traženog američkog agenta koji je na tragu masovne terorističke zavere u Moskvi. U Cineplexx bioskopima…

Glumci: Chris Pine, Keira Knightley, Kevin Costner, Kenneth Branagh, Peter Andersson
Delta City, Jurija Gagarina 16-16A, Beograd
Kragujevac Plaza, Bulevar kraljice Marije 56, Kragujevac

četvrtak
23/1.
manifestacija
KG Kids fest

Na Šumadija sajmu u Kragujevcu održava se KG Kids fest, na kojem će za najmlađe poseioce biti predstavljene igračke, dečije igraonice, škole stranih jezika, kućni ljubimci, ali i oprema za bebe, odeća i obuća za decu, škole glume, gitare i dramske radionice. Najmlađe očekuje i mnogo zabave, zabavni park i veliki izbor poklona.

Traje do 25.1.
Save Kovačevića bb, Kragujevac

do petka
do 24/1.
izložba
Šuma znanja

Ove zime Centar za promociju nauke organizuje zložbu „Šuma znanja“ u prizemlju Robne kuće Beograd, u okviru koje predstavlja 13 naučnih ideja koje su promenile svet. Ovom interaktivnom izložbom, zabavnom za sve uzraste, rekonstruisan je jedan šumski ekosistem koji je smešten u centar Beograda. Osim bogate flore i faune, posetioci „Šume znanja“ će u okviru izložbe imati priliku da na listovima skrivenim u šumi otkriju i pronađu najveće ideje čovečanstva.

Knez Mihailova 35, Beograd
Radno vreme: od 10 do 20 časova. Ulaz slobodan.

petak
24/1.
žurka
Doček kolumbijske Nove godine

„Nastavljamo u duhu novogodišnjih praznika. Pošto snega ove godine nije bilo rešili smo da posetioce Kluba Gun obradujemo belinom. Prvi put u našem gradu održaće se doček kolumbijske Nove godine. Domaćini večeri biće Mikri marafakin Maus iz PRTI BEE GEEa i Bvana iz Lagune sa brojnim specijalnim gostima iznenađenja“, najavljuju iz Kluba Gun.

Miloša Pocerca 10, Beograd, u 22 časa
Cena ulaznica: 400 dinara

subota
25/1.
koncert
Samostalni referenti

Najdugovečniji beogradski ska-pank bend „Samostalni referenti“ proslaviće 18 godina postojanja i to besplatnim koncertom u sali Amerikana beogradskog Doma omladine. Kao gosti sviraće dva mlada, beogradska ska benda Nek svira ko oće i Skadrilla. U tom smislu, ceo događaj je zamišljen i kao Beogradski ska festival, kojim Referenti žele da pruže podršku mladim bendovima i generalno ska sceni. Besplatne propusnice će moći da se preuzmu na ulazu u salu Amerikana sat vremena pre početka koncerta.

Makedonska 22, Beograd, u 21 h

do petka
do 31/1.
klizalište
Beogradska ledena scena

I ove godine Beograd će sugrađanima i gostima upotpuniti i obogatiti prazničnu atmosferu i radost besplatnim klizanjem na Trgu Nikole Pašića. Za neklizače će instruktori biti prisutni u svim terminima klizanja. Sredom od 15 časova posetioci će imati prilike da prisustvuju hokej utakmicama. Svakog dana za muziku će biti zadužen DJ Konstantin, dok će se petkom i subotom od 20 časova smenjivati DJ-evi: Vatra, Mirko&Meex, Javorina, Kobazz, Bauk, Ika&Prema…

Trg Nikole Pašića, Beograd
Ulaz na klizalište biće slobodan, a iznajmljivanje klizaljki 200 dinara.
Termini klizanja: 10, 12.30, 15, 17.30 i 20 časova

Stari dvor 13. januar 2014. Agenda do 20. januara Raspust za Dž 13. januar 2014. Raspust za DŽ u Domu omladine Trg 6. januar 2014. Agenda do 13. januara Sova 31. decembar 2013. Agenda za 31. decembar · · ·