Eyesburn
27. jan
U VAZDUHU · agenda

Nekoliko interesantnih koncerata i filmova očekuje vas ove sedmice u gradu, pa pogledajte šta smo za vas izdvojili. Ne zaboravite, ipak, najvažniji „događaj“ ove nedelje – da pronađete novi broj City Magazina na nekoj od brojnih lokacija u vašem gradu!

do

četvrtak
30/1.
festival
Sedam veličanstvenih

Jubilarni, deseti po redu Festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma održaće se ove godine u Centru Sava u trajanju od nedelju dana. Publika će biti u prilici da pogleda za to vreme projekcije filmova iz različitih zemalja, kao što su Levijatan, Veze vere iz Indije, tri autobiografska filma ispričana u prvom licu – Svet ne kao naš, Moja mama, moje tate i ja, Moje stvari, zatim Svakodnevna pobuna i Kuća radija.

Traje do 5.2.
Milentija Popovića 9, Beograd

četvrtak
30/1.
film
Povratak u ring

Silvester Stalone i Robert De Niro tumače likove Bili „The Kid“ Mek Donena (Stalone) i Henrija „Oštricu“ Šarpa (De Niro). Ova dva borca su u zlatno doba svojih karijera bili u centru pažnje nacije kao najveći rivali. Na veče njihovog odlučujućeg meča 1983. „Oštrica“ objavljuje da se povlači iz ringa. Trideset godina kasnije bokserski menadžer Dejvid Slejt Jr, videvši priliku da zaradi, daje ponudu dvojici starih rivala koju ne mogu da odbiju. U Cineplexx bioskopima…

Uloge: Sylvester Stallone, Robert De Niro, Kim Basinger, Kevin Hart, Jon Bernthal
Delta City, Jurija Gagarina 16-16A, Beograd
Kragujevac Plaza, Bulevar kraljice Marije 56, Kragujevac

do petka
do 31/1.
klizalište
Beogradska ledena scena

I ove godine Beograd sugrađanima i gostima upotpunjuje i obogaćuje prazničnu atmosferu i radost besplatnim klizanjem na Trgu Nikole Pašića. Za neklizače instruktori su prisutni u svim terminima klizanja. Sredom od 15 časova posetioci imaju prilike da prisustvuju hokej utakmicama. Svakog dana za muziku je biti zadužen DJ Konstantin, dok se petkom i subotom od 20 časova smenjuju DJ-evi: Vatra, Mirko&Meex, Javorina, Kobazz, Bauk, Ika&Prema…

Trg Nikole Pašića, Beograd
Ulaz na klizalište biće slobodan, a iznajmljivanje klizaljki 200 dinara.
Termini klizanja: 10, 12.30, 15, 17.30 i 20 časova

do petka
do 31/1.
izložba
Zimske Olimpijske igre – Od Šamonija do Sočija

Izložba „Zimske Olimpijske igre – Od Šamonija do Sočija“ organizuje se povodom nastupajućih Olimpijskih igara u Sočiju u Domu omladine. Koncept izložbe je zamišljen tako da komunicira sa publikom na informativnom nivou. Na izložbi će biti prikazani najznačajniji momenti iz istorije zimskih Olimpijskih igara, počev od prvih Igara održanih u Šamoniju 1924, pa sve do predstojećih Olimpijskih igara u Sočiju 2014. Poseban segment izložbe biće posvećen Olimpijskom timu Srbije koji će nastupiti u Sočiju.

Makedonska 22, Beograd

petak
31/1.
koncert
Vrooom

Grupa Vrooom prirediće u beogradskom Gun Clubu klupsku žurku koja će se sastojati od koncerta, DJ nastupa, ali i nekih iznenađenja za publiku. Tom prilikom moći će da se kupi izdanje specijalno napravljeno za ovu priliku u ograničenom tiražu, a sadržaj je iznenađenje. Pre i posle koncerta publiku očekuju DJ nastupi. Podsetimo, krajem oktobra Exit Label je objavio maksi singl Vroooma – Ctrl, sa pesmama Čist rez, Control i ranije predstavljenim singlom Izlaz.

Miloša Pocerca 10, Beograd, u 22 časa
Cena ulaznice: u pretprodaji 400 dinara

petak
31/1.
koncert
Velveti

Povodom smrti Lu Rida, jednog od najvećih rokenrol pripovedača, reprezentacija rok stvaralaca iz naše zemlje izvešće pesme koje su obeležile jedan period u razvoju popularne kulture u Domu omladine. Velvet Underground, ponikli u okrilju njujorške umetničke scene sredinom šezdesetih godina 20. veka, bili su najradikalnija grupa na svetu svog doba. Njihov prvi, istoimeni album iz 1967. autentično je remek delo, zahvaljujući kome su ostali zauvek zabeleženi u istoriji. Poznat i pod imenom „Banana cover“, sa otkačenim Vorholovim pop-art omotom, sadržao je neke od njihovih najboljih pesama. Skoro sve će biti izvedene u integralnom obliku na koncertu grupe Velveti, uz dodatak mnogih kasnijih iz karijere benda, kao i solo karijere Lu Rida. Beogradski bend Velveti nastao je krajem novembra 2013. kao potreba okupljenih muzičara da odaju počast Lu Ridu koji je preminuo 27. oktobra 2013.

Makedonska 22, Beograd, u 21 čas
Cena ulaznice: u pretprodaji 600 dinara

do subote
do 1/2.
izložba
Umetnici govore

Interaktivna izložba „Umetnici govore“, koja se održava u beogradskom Domu omladine, deo je projekta obeležavanja 15 godina rada ERGstatus-a „ERG-15“. Projekat je zamišljen kao niz događanja koja će na specifičan način prezentovati rad ERGstatusa, ne samo u okviru retrospektivne vizure, već će u posebnoj formi predstaviti i stavove koje ova grupa godinama stvara o položaju umetnika u društvu.

Makedonska 22, Beograd

subota
1/2.
koncert
Stuttgart Online & Klopka za pionira

„Već godinama među najuzbudljivijim andergraund rok bendovima u našoj zemlji, grupe Stuttgart Online i Klopka za pionira i dalje predstavljaju veliki potencijal – jedinstvenu estetiku beogradskog alternativnog rokenrola“, najavljuju organizatori koncert u beogradskom Domu omladine. Beogradska garažna rokenrol grupa Stuttgart Online postoji od 2006. godine, a veb magazin Popboks ih proglašava najboljim debitantima 2007. godine.Klopka za pionira je rok grupa iz Beograda i Pančeva osnovana 2003. i do sada je objavila 13 izdanja i odsvirala stotine koncerata u zemlji i inostranstvu.

Makedonska 22, Beograd, u 21 čas
Cena ulaznice: 300 dinara

subota
1/2.
koncert
Eyesburn

Jedan od kultnih bendova na ovim prostorima Eyesburn, koji je otvorio prostor za koncertna dešavanja Arena Fun Factory u Kragujevcu, vraća se ponovo u ovaj grad gde će održati koncert. Uz njih nastupaju i ZAA, jedan od najaktivnijih koncertnih sastava u regionu, koji je već dobro prodrmao Kragujevčane svojim nastupom na prošlogodišnjem Arsenal festu. Eyesburn još promoviše svoj album „Reality Check“, dok ZAA vredno radi na svom predstojećem albumu koji su već najavili spotovima za numere „99 Hope“ i „Pot of Gold“.

Bulevar Kraljice Marije 56, Kragujevac, u 22 časa
Cena ulaznica: u pretprodaji 500, na ulazu 600 dinara

nedelja
2/2.
manifestacija
Beli kros

Tradicionalna manifestacija koja se održava na beogradskom izletištu Košutnjak Beli kros održava se zimi i najčesće na snegom pokrivenim terenima. Na Krosu se takmiče svi uzrasti, od najmlađih do najstarijih, uključujući i rekreativce i veterane. Na Kongresu Evropske atletske asocijacije 2006. Beli kros je dobio status „permit“ takmičenja, čime je kao jedino nacionalno takmičenje u Srbiji ušao u program takmičenja EAA.

Sportski Centar Stadion, Košutnjak, Beograd, u 10.30 časova

Beogradski festival igre 20. januar 2014. Agenda do 27. januara Stari dvor 13. januar 2014. Agenda do 20. januara Raspust za Dž 13. januar 2014. Raspust za DŽ u Domu omladine Trg 6. januar 2014. Agenda do 13. januara · · ·