Chopper fest
24. feb
U VAZDUHU · agenda

Počnimo ovu nedelju Danima Indonezije i okusimo tradicionalnu indoženasku kihinju… Potom idemo na Beogradski sajam gde počinje Sajam turizma i gde ćemo možda pronaći povoljne aranžmane za ovogodišnje letovanje, a oni koji se nađu u Novom Sadu mogu prošetati i posetiti Salon knjiga. Za ljubitelje filma ove sedmice počinje i tradicionalni FEST, a u Beogradu nas očekuju i interesantne žurke i koncerti… Uživajte u poslednjoj sedmici najkraćeg meseca u godini!

do

utorak
25/2.
kulinarstvo
Dani Indonezije u Beogradu

Ambasada republike Indonezije u hotelu Crowne Plaza organizuje Dane Indonezije. Specijalno za ovu priliku u Beograd dolazi poznati indonežanski kuvar Vindeks Valentino Tengker koji će se postarati da degustacija tradicionalne indonežanske hrane ostane nezaboravno iskustvo čula ukusa i mirisa. Tokom ovih sedam dana, od 12 do 15 časova, u okviru specijalnog menija, naći će se čuveni specijaliteti kao što su soto ajam, sate, gado gado, nasi goreng i čuveni tradicionalni ljuti sos sambal.

Traje do 2.3.
Vladimira Popovića, Beograd

sreda
26/2.
manifestacija
Chopper fest

Ljubitelji motorcikala i automobila imaće priliku da posete prvi „Chopper fest“, u atrijumu šoping-mola Delta City, i pogledaju interesantnu izložbu dvotočkaša i četvorotočkaša koji su obeležili XX vek, kao deo „custom“ subkulture. Ovom prilikom, u Delta City-ju, biće izloženi motorcikli i automobili iz kolekcije članova kluba „Western Classic Car and Bike“. Posetioci će imati priliku da pogledaju izložbu kastomiziranih motorcikala ručne izrade, omiljene Harley-Davidson motore, kao i Chrysler iz ’48. godine i Buick kabrio iz ’61. godine.

Traje do 2.3.
Jurija Gagarina 16, Beograd, od 10 do 22 časa

četvrtak
27/2.
film
Tri dana za ubistvo

Agent tajne službe umire od neizlečive bolesti i pokušava da ponovo ostvari kontakt sa ćerkom od koje se otuđio. Agencija mu nudi eksperimentalni lek, koji bi mogao da mu spasi život. Radnja je filma „Tri dana za ubistvo“ koji će se naći na redovnom repertoaru Cineplexx bioskopa. Uloge tumače Kevin Costner, Connie Nielsen, Amber Heard.

Delta City, Jurija Gagarina 16-16A, Beograd
Kragujevac Plaza, Bulevar kraljice Marije 56, Kragujevac

četvrtak
27/2.
manifestacija
Sajam turizma

Beogradski Sajam turizma najveća je turistička manifestacija u zemlji i jugoistočnoj Evropi. Više od 30 godina ispunjava svetske standarde u poslovanju, sa izlagačima gradi partnerske odnose a kvalitetnom ponudom i raznovrsnim dešavanjima svake godine privlači sve veći broj posetilaca. Tom prilikom biće predstavljene turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, lovni turizam, vazduhoplovne kompanije, međunarodni tur operatori.

Traje do 2.3.
Hala 1, 2, 3, 3A, 1A i 4, Bulevar vojvode Mišića 14, Beograd
Radno vreme: 27.2. 10-18h, 28.2. – 1.3. 10-19h, 2.3. 10-17h

četvrtak
27/2.
kamerna muzika
Francuski delikates

Ljubitelji kamerne atmosfere i francuskog muzičkog menija moći će da uživaju uz Gudački kvartet Beogradske filharmonije, na koncertu iz ciklusa Quartet +1, u Sali Filharmonije. Rafinirani francuski stil predstaviće kroz Meditaciju za gudački kvartet, Gijoma Lekea i Klavirski kvintet u fmolu, Sezara Franka. U skladu sa koncepcijom ciklusa, Gudački kvartet na svakom koncertu predstavlja po jednog gosta, a muzički randevu u francuskom stilu imaju s pijanistikinjom Svetlanom Jovanović Brezovac. Članovi Gudačkog kvarteta su muzičari: Jelena Dragnić (prva violina), Vladan Lončar (druga violina), Boris Brezovac (viola) i Aleksandar Latković (violončelo).

Studentski trg 11, Beograd, u 19 časova

četvrtak
27/2.
film
Tarzan 3D

Tarzan i Džejn Porter suočavaju se sa plaćeničkom vojskom koju je poslo zli Grejstok Enerdži, čovek koji je preuzeo kompaniju Tarzanovih roditelja, nakon što su oni poginuli u avionskoj nesreći. Uloge u filmu, koji će se prikazivati u beogradskim bioskopima, igraju Kellan Lutz, Jaime Ray Newman, Spencer Locke. Distribucija Tuck.

do petka
do 28/2.
izložba
Živeo život

Prošireno i dopunjeno izdanje izložbe „Živeo život“, koja se bavi životom običnog čoveka u periodu od 1950. do 1990, od 17. decembra nastavila se u Beogradu. Na tri nivoa, biće predstavljene brojne tematske celine osmišljene da na interaktivan način ožive jedan vremenski period. Posetioce ponovo očekuju crveni kiosk, učionica sa spomenarima, kutak posvećen nekada popularnim automobilima, izložba čula, celina o velikim sportskim uspesima, a izložba je dopunjena i sa nekoliko novih segmenta.

Knez Mihailova 14, Beograd
Radno vreme: svakim danom od 10 do 22 časa
Cena ulaznica: standardna 250; đaci, studenti, penzioneri 200; porodična karta za četiri osobe 600 dinara

petak
28/2.
film
FEST 2014

Tokom 42. Međunarodnog filmskog festivala FEST publika će moći da vidi najnovija ostvarenja vrhunske svetske kinematografije. Najbolju selekciju filmova sa festivala iz Kana, Toronta, Berlina, kao i zlatni presek autorskog, dokumentarnog i domaćeg filma ljubitelji sedme umetnosti će imati priliku da vide u Sava Centru, Domu omladine, DKC, Fontani, a od ove godine i u Domu sindikata. Imaćemo prilike da vidimo najnovije filmove Džarmuša, Polanskog, Terija Gilijama, Braće Koen, Larsa Von Trira, Soderberga, Vajde, Ralfa Fajnsa, Vudija Alena…

Traje do 9.3.

petak
28/2.
manifestacija
Belgrade4Youth Festival 2014.

Udruženje „Srbija za mlade“ će organizovati treći put po redu projekat pod nazivom „Beograd za mlade 2014“ (Belgrade4Youth 2014) koji predstavlja spoj edukativnih, kulturnih, humanitarnih i festivalskih sadržaja, koje simbolizuju vrednosti mladih i studenata, ali i grada Beograda. Festivalski deo događaja biće održan u Domu omladine Beograda 28. februara, a u Amerikani će nastupiti S.A.R.S, Grupa Tri, di džej Maria Almeida i di džej Ognjen Krstić.

Traje do 2.3.
Makedonska 22, Beograd, u 21.30 h
Cena ulaznice: 500 dinara

petak
28/2.
sajam
Salon knjiga

I ove godine na Novosadskom sajmu Salon knjiga okuplja stvaraoce iz oblasti književnosti, izdavaštva, obrazovanja, medija. Podstiče direktne susrete izdavača, pisaca, književnih kritičara i publike i razgovore na aktuelne teme u svetskoj i domaćoj književnosti. Promoviše nova izdanja beletristike, popularne, stručne i naučne literature, priručnika, udžbenika, izdanja za učenje stranih jezika, dečje literature.

Traje do 4.3.
Hajduk Veljkova 11, Novi Sad

subota
1/3.
žurka
Balkan Dubstep Unit Full Force

Još jedna u nizu velikih Balkan Dubstep Unit žurki pod naslovom Full Force u KC Grad. Ovog puta pored standardne postavke Rebel B, Mkdsl i Toprek pred publiku dolazi jedan od najboljih Beatboxera sa ovih prostora. Reč je o Sickprime. Kao i svaki put, nasrećnije očekuju i nagrade iz Zla Shteka. Balkan Dubstep Unit je najveći regionalni Dubstep muzički brend, stvoren radi umrežavanja i promocije muzičara Dubstep muzičkog žanra u zemlji, regionu i izvan njega.

Braće Krsmanović 4, Beograd, u 23 časa
Cena ulaznica: 250 dinara

subota
1/3.
koncert
Lena Kovačević

Pop-džez pevačica i kompozitor Lena Kovačević nastupiće u intimnoj atmosferi kluba „Diva“ koji se nalazi u okviru Grand kazina Beograd. U klupskoj atmosferi Lena će izvesti internacionalne evergrin i džez standarde i numere sa svog novog albuma „San“, koji je najprodavanije muzičko izdanje u zemlji u poslednja tri meseca.

Bulevar Nikole Tesle 3,nBeograd, u 21.30 časova
Cena ulaznice: 1.500 dinara

Deep Purple 17. februar 2014. Agenda do 24. februara Tango 14. februar 2014. Agenda: Gde za Dan zaljubljenih Josipa Lisac 10. februar 2014. Agenda do 17. februara Mašta bašta 3. februar 2014. Agenda do 10. februara · · ·