Beogradski festival igre
24. mar
U VAZDUHU · agenda

„Vreme je novac koji imaš u svom životu. To je jedini novac koji imaš i samo ti odlučuješ kako ćeš ga potrošiti. Budi pažljiv i ne dopusti da ga drugi troše umesto tebe“. (Carl Sandburg) Pogledajte zato šta se sve dešava u gradu i odlučite kako ćete potrošiti svoje slobodno vreme u narednih sedam dana.

do

do utorka
do 25/3.
manifestacija
Festival frankofonog filma

Već tradicionalno Dom omladine i Fontana prikazuju filmove iz zemalja koja neguju frankofoniju. Ovaj put, u saradnji sa frankofonim ambasadama, Ministarstvom kulture Republike Srbije i TV5 Monde, biće predstavljeni filmovi alžirske, belgijske, francuske, kanadske, marokanske, srpske, švajcarske i tuniske produkcije koji svedoče o raznolikosti kultura povezanih francuskim jezikom.

Dom omladine Beograda, Makedonska 22
Bioskop Fontana, Pariske komune 13

sreda
26/3.
film
Noje

Rasel Krou igra Noja u filmu inspirisanom epskom pričom o hrabrosti, požrtvovanju i nadi. Film režira vizionarski reditelj Daren Aronovski, a ostale uloge tumače Dženifer Koneli, Rej Vinston, Ema Votson, Antoni Hopkins i Logan Lerman. Beogradska premijera filma održaće se u Sava Centru, nakon čega će se naći na redovnom repertoaru bioskopa.

Milentija Popovića 9, Beograd, u 20.30 h
Cene ulaznica: 400 dinara

četvrtak
27/3.
koncert
Halftones MY Band

Provokativni no wave indie band Halftones, poznat po neverovatnom simbiotičkom stilu pevanja svoje frontgirl i bučno milozvučnim live izvođenjima, održaće koncert u Beogradu u KC Grad. Tom prilikom će Halftones promovisati svoj debi album, a ovoga puta izaći će na binu sa nešto radikalnijim muzičkim i vizuelnim konceptom i predstaviti WoO-a, kao svog novog člana.

Braće Krsmanović 4, Beograd, u 21 h
Cena ulaznice: 250 dinara

četvrtak
27/3.
film
Drugačija

Film, koji se temelji na popularnom romanu Veronice Roth, je triler nabijen napetim odlukama, melodramatskim izdajama, neočekivanim posledicama i neobičnom ljubavnom pričom. Radnja je smještena u budućnost gde je svet podeljen u frakcije prema tipovima pojedinih ličnosti. Beatrice „Tris” Prior živi u Chicagu koji se raspada, grad je podeljen na pet frakcija, u skladu s uverenjima i strastima.

Uloge: Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet
Delta City, Jurija Gagarina 16-16A, Beograd
Kragujevac Plaza, Bulevar kraljice Marije 56, Kragujevac
www.cineplexx.rs

petak
28/3.
koncert
Mladi muzičari iz Japana i Srbije

Rotari klub Beograd-Čukarica i Udruženje Uvek s decom organizuju ovog proleća koncert mladih muzičara iz Japana i Srbije u beogradskom Domu sindikata. Na koncertu će učestvovati Muzička škola „Fukushima Junior Orchestra“, Muzička škola „Vatroslav Lisinski“ iz Beograda, KUD „Kriva reka“ iz Berivojca sa Kosova i Metohije i KUD „Dimitrije Tucović“ iz Beograda.

Dečanska 14, Beograd, u 20 h
Cena ulaznice: 300 i 500 dinara

petak
28/3.
moda
Belgrade Fashion week

Beogradska Nedelja mode održava se dva puta godišnje, krajem oktobra i sredinom aprila. „Okupljajući najznačajnije domaće autore i modne kuće, atraktivne inostrane brendove sa domaćeg tržišta, talentovane mlade dizajnere, studente Fakulteta primenjene umetnosti, zanimljive dizajnere iz inostranstva, kao i veliki broj medija, predstavlja događaj koji ne smete propustiti“, saopšteno je u najavi.

Traje do 4.4.

petak
28/3.
festival
Megafon Music Live

U Arena fun factory u Kragujevcu održaće se drugi Megafon Music Live. Koncert se organizuje povodom druge godišnjice muzičke emisije Megafon music, a sa ciljem promovisanja R’N’R muzike i kulture uopšte. Te večeri nastupaju The Cockblockers, Violet, Trigger, Tea Break, Popečitelji, Mortal Kombat i KBO.

Bulevar Kraljice Marije 56, Kragujevac, u 21 čas
Cena ulaznica: 200 dinara u pretprodaji, a 300 na ulazu

petak
28/3.
koncert
Toni Cetinski

Popularni hrvatski pevač Toni Cetinski održaće solistički koncert u hali Čair u Nišu. „Ovo je prvi veliki koncert Cetinskog u Nišu, a nema sumnje da će hala Čair biti ispunjena do poslednjeg mesta“, kažu organizatori. Toni Cetinski je, u 25 godina karijere, objavio 11 albuma. Nagrađen je brojnim nagradama. Godinama je među najtraženijim pevačima u regiji, a njegove pesme ne silaze s vrhova slušanosti na top listama.

IX brigade 10, Niš, u 20 časova
Cena ulaznica: 800 dinara

petak
28/3.
predstava
Nacionalni balet Španije

Po prvi put u Beogradu Nacionalni balet Španije gostovaće u Sava Centru. Domaća publika će konačno uživo doživeti ono što je gledala samo u filmovima kao što su remek dela velikog Karlosa Saure – „Karmen“ i „Flamenko, flamenko“. Najpoznatija španska plesna formacija predstaviće svoje najnovije postavke – čuvenu „Seviljsku svitu“, za koju je koreografiju uradio Antonio Naharo, i „Gritto“, čiju koreografiju potpisuje Antonio Kanales.

Milentija Popovića 9, Beograd, u 20 h
Cene ulaznica: 2.300, 3.400 i 4.600 dinara

subota
29/3.
koncert
Škabo

Člаn grupe Beogrаdski sindikаt Boško Ćirković Škabo će nаstupom u Gаnu promovisаti izlаzаk osmog solo аlbumа „Pričа 2 vukа“. Pričа 2 vukа je pionirski internаcionаlni rep projekаt nа kome je zа kompoziciju i produkciju muzike bio zаdužen slovаčki rep producent Smаrt, člаn grupe DMS iz Brаtislаve. Album se nаslovom i temаtikom pesаmа nаslаnjа nа priču stаrosedelаcа Severne Amerike o borbi dobrа i zlа u svаkom čoveku.

Miloša Pocerca 10, Beograd, u 22 časa
Cena ulaznice: u pretprodaji 300, na dan koncerta 400 dinara

subota
29/3.
takmičenje
Red Bull BC One Cypher

Beogradski SKC će drugu godinu zaredom biti domaćin Red Bull BC One Cypher takmičenja na kome će se okupiti najbolji srpski brejkeri. Takmičenje će početi pretkvalifikacijama, za koje mogu da se prijave svi koji žele da učestvuju, a internacionalni žiri će odlučiti kojih 16 brejkera će se u direktnim okršajima 1na1 boriti za odlazak na regionalno finale odakle put vodi do svetskog finala u Parizu.

Kralja Milana 48, Beograd, u 17 h
Cena ulaznice: 1.800 dinara

subota
29/3.
koncert
Norman Beaker Band

U Klubu Domu omladine koncert će pred beogradskom publikom održati Norman Biker bend, u sklopu dela svoje evropske turneje, gde će nastupati kao bluz trio. Norman Biker bend sastavljen je od cenjenih britanskih muzičara koji su svoj doprinos kompletnoj rokenrol sceni dali koncertnim sviranjem, ili studijskim radom za britanske i svetske velikane.

Makedonska 22, Beograd, u 21 h
Cena ulaznice: pretprodajna 400, na ulazu 600 dinara

nedelja
30/3.
manifestacija
Beogradski festival igre

Tradicionalni Beogradski festival igre i ove godine će se održati u Beogradu na više lokacija. „Dolazak istaknutih baletskih i savremenih plesnih kompanija, poznatih koreografa i aktuelnih produkcija, rezultirao je formiranjem nove publike i uspostavljanjem visokih standarda kada je umetnička igra u pitanju“, navodi se na sajtu ovog festivala.

Traje do 14.4.

plesni spektakl
Una Saga Serbica 17. mart 2014. Agenda do 24. marta Guitar art 10. mart 2014. Agenda do 17. marta Dado Topić 8. mart 2014. Agenda: Kako proslaviti Dan žena? Grand Budapest Hotel 3. mart 2014. Agenda do 10. marta · · · · ·