Balet "Zimska bajka"
28. apr
U VAZDUHU · agenda

Zbog proslave Svetskog dana rada 1. maja, ove sedmice nije mnogo veliki izbor dešavanja u gradu. Ponedeljak, utorak i sredu možete posvetiti baletu, klasičnoj ili džez muzici, a od 1. maja jedino što možemo da preporučimo jesu novi filmovi na repertoarima domaćih bioskopa. U petak 2. maja, ako ste blizu Novog Sada, možete se opustiti na žurci Ultra Zvučni Sessioni. A od sledeće sedmice očekuje nas verovatno ponovo veći broj zanimljivih događaja. Uživajte i u ovoj sedmici. Želimo vam neradni Praznik rada!

do

ponedeljak
28/4.
balet
Zimska bajka

U beogradskom Sava Centru organizuje se direktan prenos baleta „Zimska bajka“ iz Royal Opera House. Ovaj balet, koreografa Kristofera Vildona i autorskog tima koji stoji iza baletskog ostvarenja „Alisa u zemlji čuda“, zasnovan je na Šekspirovoj misterioznoj priči o ljubomori, griži savesti, pokajanju i pomirenju. Kristofer Vildon spada u red najeminentnijih koreografa današnjice.

Milentija Popovića 9, Beograd, u 20.15 h
Cena ulaznice: 1.000 dinara

utorak
29/4.
koncert
Bicinium – Scensko muzički krug

Ansambl Studio 6 u saradnji sa Omladinskim centrom CK13 iz Novog Sada, Domom omladine Beograda i SKC Kragujevca organizuje seriju koncerata, koji za cilj imaju promociju savremene umetničke muzike. Prvi u nizu od pet ovogodišnjih projekata Ansambla Studio 6, čine srpske premijere dueta savremenih kompozitora Berharda Gandera, Petera Ablingera, Mauro ardia i Chikage Imai, pod nazivom Bicinium – Scensko muzički krug. Na programu je i svetska premijera novog komada domaće kompozitorke i članice ansambla Svetlane Maraš.

Makedonska 22, Beograd, u 20 h
Cena ulaznice: 200 dinara

sreda
30/4.
koncert
Svetski dan džeza

Dom omladine Beograda publici predstavlja specijalan celovečernji program u slavu istorije džez muzike. Svoje viđenje nekih džez standarda će predstaviti Lena Kovačević sa svojim muzičarima. U uvodu programa, polaznici džez odseka Muzičke škole „Stanković“ izvode popularne džez klasike, sa pevačkim odsekom u prvom planu.

Makedonska 22, Beograd, u 20 h
Cena ulaznice: pretprodajna 700 dinara, na dan koncerta 800

četvrtak
1/5.
film
Kurir

Kriminalac sedi u prašnjavom motelu, čekajući na svog gazdu. Ubio je nekoliko ljudi i samo treba da preda misterioznu torbu… Tokom ove dugačke noći pune nasilja dok se iščekuje mafijašev dolazak, Džek će ukrstiti puteve s Rivkom (Rebeka Da Kosta), izuzetno lepom ženom čiji će život postati fizički i emotivno upleten s Džekovim. Kad mafijaš konačno stigne, uslediće neočekivano… Film će se naći na repertoaru Cineplexx bioskopa.

Uloge: John Cusack, Rebecca Da Costa, Robert De Niro
Delta City, Jurija Gagarina 16-16A, Beograd
Ušće, Bulevar Mihajla Pupina 4, Beograd
Kragujevac Plaza, Bulevar kraljice Marije 56, Kragujevac

četvrtak
1/5.
film
Krvne veze

Dva brata na različitim stranama zakona. Bruklin 70-ih. Kris (Klajv Oven) izlazi iz zatvora, zbog dobrog vladanja. Mlađi brat Frenk (Bili Krudap) nestrpljivo ga čeka napolju. On je policajac „koji obećava“. Nadajući se da se njegov brat promenio u zatvoru, Frenk je voljan da mu pruži još jednu šansu. Dovodi ga u svoju kuću, daje mu posao, i pomaže da se pomiri sa decom i bivšom ženom. Ali, Krisova prošlost ne da mu mira, i on se vraća kriminalu. Za Frenka, to je potpuna izdaja. Pokušava da potpuno nestane iz bratovog života, ali, već je prekasno.

Uloge: Klajv Oven, Mila Kunis, Marion Kotiljard
Delta City, Jurija Gagarina 16-16A, Beograd
Ušće, Bulevar Mihajla Pupina 4, Beograd
Kragujevac Plaza, Bulevar kraljice Marije 56, Kragujevac
www.cineplexx.rs

četvrtak
1/5.
film
Mamula

Dve američke turistkinje dolaze u Crnu Goru da posete svog starog prijatelja. Nakon nekoliko dana uživanja, družina odlučuje da poseti napušteno ostrvo Mamula, iako su upozoreni na čudna dešavanja i legende koje kruže o tom mestu. Tamo zatiču misterioznog ribara koji drži zatočenu prelepu devojku. U pokušaju da oslobode zarobljenicu shvataju da je ona zapravo sirena, koja ih svojom pesmom i izgledom opčinjava, ali se ubrzo pretvara u krvožednog monstruma koji im neće dozvoliti da živi napuste Mamulu.

Uloge: Franco Nero, Kristina Klebe, Dragan Mićanović, Natalie Burn, Miodrag Miki Krstović, Slobodan Stefanović, Sofija Rajović, Jelena Rakočević…
Delta City, Jurija Gagarina 16-16A, Beograd
Ušće, Bulevar Mihajla Pupina 4, Beograd
Kragujevac Plaza, Bulevar kraljice Marije 56, Kragujevac
www.cineplexx.rs

petak
2/5.
žurka
Ultra Zvučni Sessioni 3

Treći po redu UZS se održava u specijalno prilagođenom prostoru #Q novosadskog kluba Quarter. Koncept „ringa“, gde je publika 360 stepeni oko izvođača predstavlja korak dalje u kontaktu na relaciji izvođač – publika, stvarajući novu kreativnu sinesteziju propraćenu odgovarajućom video manipulacijom. Još jedna novina na UZS je specijalni gost koji će svaki put obogatiti session svojom pojavom. I ovog puta biće četiri seta: tri po pozivu i ostavljeno je vremena za četvrti „otvoreni“ set + DJ session posle toga.

Kineska četvrt, Bulevar despota Stefana 5, Novi Sad, u 21 čas
Cena ulaznice: besplatan ulaz

Supernatural 21. april 2014. Agenda do 28. aprila Drugačija 14. april 2014. Agenda do 21. aprila Rio 2 7. april 2014. Agenda do 14. aprila Nevski 31. mart 2014. Agenda do 7. aprila · · ·