alan fitzpatrick
8. feb
U VAZDUHU · agenda

Britanski di-džej i producent Alan Ficpatrik, koji je od andergraund tehno izvođača postao jedan od globalnih hedlajnera, nastupiće u petak 8. februara u Hangaru u Luci Beograd, uz podršku Pitera Portmana i di-džej dvojca Timmy Mendeljejev b2b CWTCH.
Alan Ficpatrik je u svet elektronske muzike ušao kao klaber, otkrivši tehno, da bi ubrzo zatim počeo sa miksanjem svoje muzike i postao svetski priznati di-džej i producent. Ozbiljnu reputaciju stekao je nakon što se 2009. godine pridružio popularnoj izdavačkoj kući Adama Bejera „Drumcode“, gde je razvio sposobnost da kombinuje i sjedini različite stilove u sopstvenoj produkciji. Izdanja kao što su „Skeksis“, „Always Something For Nothing“, „For An Endless Night“, „Prometheus“, „Love Siren“, „Truant“ i „Reflections“ najbolji su pokazatelji Alanove zavidne produkcijske veštine da napravi popularne numere koje voli raznovrsna publika.

do
Hangar u Luci Beograd
Blender
790 RSD, 1290 RSD
Događaj na Facebooku

Stvaranje univerzalne muzike koja će ga izdvojiti od drugih i pozitivne reakcije kolega i publike otvorile su mu put do popularnih klubova širom sveta. Njegov set iz 2011. godine, za BBC Radio 1 Essential Mix naišao je na odobravanje, kako od starih, tako i od novih fanova, a dobija i rezidenturu u kultnom londonskom klubu Fabric, za koji je 2016. napravio i prvi miks album Fabric 87. Iste godine lansira We Are The Brave brend koji pored izdavačke kuće i serijala žurki obuhvata liniju odeće koju je Alan dizajnirao, umetničke emisije i još mnogo toga. Njegovo debi izdanje We Do What We Want, za sopstveni lejbl, doživelo je veliki uspeh. Ovaj singl postao je hit leta i mogao se čuti svuda, od BBC-jevog Match Of The Day, preko emisije Annie Mac na BBC Radio 1, sve do KFC lokala.

Nastupao je po najvećim klubovima i festivalskim pozornicama, širom Evrope, Amerike i Azije, kao što su Awakenings na ADE-u, Tomorrowlands, Creamfields, Lovebox, Parklife, Junction 2, Hideout, EDC Las Vegas, kao i Amnesia, DC10 i Sankeys na Ibici.

image005 11. oktobar 2018. 7. GoetheFEST u Beogradu Bemus 20. oktobar 2014. Danas počinje 46. festival BEMUS Ulični svirači 4. septembar 2014. Festival uličnih svirača u Novom Sadu Green Days 22. avgust 2014. Green days festival u Pančevu · · · ·