Alma mićić i Rale u kc gradu
20. avg
U VAZDUHU · grad

U subotu, 20. avgusta, u Kc Grad-u najavljen je nastup džez dua – Alme Mićić i Raleta Mićića. Dvoje sjajnih džez muzičara – Alma kao vokal i Rale kao gitarista – svojim solističkim i zajedničkim radom već godinama pomeraju granice umetničkog doživljaja kako studijske tako i live muzike, čime su osvojili njujoršku džez scenu i stekli pravo i priliku da sarađuju s najvećim imenima i, reklo bi se, legendama džez i savremene muzike. Setlistu će činiti katalog standarda i originalnih numera, kao i naročito zanimljivih prerada tradicionalnih pesama iz regiona.

Svako ko želi da iskusi retku priliku i čuje ovo dvoje umetnika kako zajedno nastupaju, shvatiće šta zapravo znači sinergija – momenat kada dve sile zajedno daju rezultat koji je veći od prostog zbira. Zato, vidimo se u KC Grad!

Kc Grad, Braće Krsmanović 4
Kc Grad
700
Događaj na Facebooku

Alma i Rale Mićić završili su Berklee College of Music, gde je i počelo njihovo životno i umetničko partnerstvo. Pored stotina sati snimaka, koji su u formama albuma doživeli nepodeljeno izvrsne kritike u najeminentnijim specijalizovanim časopisima za džez muziku, i nebrojenih solističkih i zajedničkih nastupa za koje se redovno traži mesto više u prestonici planete, gde su se trajno nastanili 2000. godine, Alma i Rale najviše uživaju u gajenju najslađih plodova zajedničke ljubavi i rada – svoje troje dece.

Alma je pažnju domaće scene devedesetih privukla dance hitom Samo želim da znam, da bi kasnije, kao džez pevačica izdala tri solistička albuma – Introducing Alma, Hours i Tonight. U pripremi je četvrti, nazvan Moonglow. Naročito je ponosna na svoju saradnju s Mobyjem.

Zanatska piva 1. jul 2016. 2. Regionalni festival zanatskog piva Favela splav 25. jun 2016. Braća Trifunović kao dj-evi Krilate pesme 24. jun 2016. „Krilate pesme“ u tramvaju „dvojka“ Čitam Čitaš 18. jun 2016. Počinje četvrti festival knjige ČitamЧиташ · · · · ·