Americana Night u Studentskom gradu
20. avg
KULTURA · muzika

Ana Ćurčin će sa bendom nastupiti na letnjoj sceni Doma kulture Studentski grad, a kao specijalna gošća, pre nje će nastupiti Jelena Petošević, a.k.a. Lady Jelena, dok će za muzičku podršku pre svirki biti zadužen čuveni muzički kolektiv Kišobran. Kantautorka Ana Ćurčin aktivno svira od decembra 2012. godine, a posle uspešnih koncerata u Srbiji, zemljama u okruženju i velikog solističkog koncerta u Domu omladine Beograda u novembru 2013, usledila je evropska turneja (Austrija, Italija, Švajcarska, Rusija) sa frontmenom grupe Stray Dogg, Dušanom Strajnićem.

Dom Kulture Studentski grad, Bulevar Zorana Đinđića 179
DKSG
Događaj na Facebooku

Ana je tokom 2014. godine imala nastup na prestižnom Waves Festivalu u Beču, kao i u rasprodatoj zagrebačkoj Tvornici kulture, gde je bila specijalna gošća na koncertu hrvatske kantautorke sličnog senzibiliteta Lovely Quinces. U januaru ove godine je otvorila novu sezonu koncerata u legendarnom Studiju 6 Radio Beograda u kojem je predstavila nove pesme i najavila prvi studijski album koji je u završnoj fazi miksa i koji će pred slušaocima biti tokom proleća.

Lady Jelena je postala je zapažena figura na domaćoj sceni hitovima „Nikola“ i „Slatka mala“. Na njeno stvaranje u početku je uticao Radiohead, a kasnije i Cat Power, Fiona Apple, Tallest Man on Earth, Morphine, Beirut, Bon Iver. Veliki deo života provela je u inostranstvu, što je takođe imalo dosta uticaja na njeno stvaranje. Publika kod nas je uživo mogla da je čuje na mestima kao što je Dragstor, klub 20/44, Mladost, Brankow, BIGZ, Parobrod, a nastupala je i kao predgrupa francuskom sastavu Nouvelle Vague. Njen hit „Nikola“ na YouTube- u ima preko milion pregleda.

U slučaju loših vremenskih uslova koncert će biti održan u Velikoj sali Doma kulture Studentski grad.

Satnica:

18h – Kišobran

21h – Lady Jelena

21.30h – Ana Ćurčin sa bendom

supenatural 26. april 2015. Festival Supernatural na Adi Huji Wovenhand u Domu omladine 25. april 2015. Wovenhand u Domu omladine Beograda Todo Mundo Festival 24. april 2015. Belo platno na otvaranju četvrtog „Todo Mundo“ festivala Laka 20. avgust 0800. Laka poklanja besplatan koncert Beograđanima · · · ·