Ana Ćurčin, foto: Ema Szabo
29. nov
KULTURA · muzika

Ana Ćurčin je mlada kantautorka iz Beograda, čija se popularnost na regionalnoj muzičkoj sceni intenzivno razvijala tokom poslednjih godinu dana kroz raznovrsne klupske svirke i nastupe na festivalima.

do
Dom omladine, Makedonska 22/IV
Dom omladine
500
Događaj na Facebooku

Na solističkom koncertu u petak 29. novembra u sali Amerikana u Domu omladine Beograda, Ana Ćurčin u pratnji svog live benda u sastavu Danilo Tirnanić – bubanj, Dušan Veljković – gitara i Vladmir Milićević – bas, predstaviće svoj „novi“ zvuk, koji se postepeno menjao tokom poslednjih godinu dana kroz nastupe i saradnju sa brojnim muzičarima i bendovima.

Anin repertoar čine autorske pesme na engleskom jeziku, a ono što ih čini posebnim je nežna kombinacija vokala, akustične gitare i bubnjeva. Njena muzika se slobodno kreće kroz žanrovske odrednice indie-rocka i američkog folka, a mediji su je proglasili jednom od „najboljih prestavnica domaće amerikana scene“.

Anin autentičan i snažan vokal beogradska publika imala je priliku da čuje na Americana Night Festivalu u maju ove godine, kao i na dva rasprodata koncerta u KC Grad – solističkom i sa Dukatom Strajnićem iz Stray Dogga. Na ovogodišnjem EXIT festivalu nastupila je sa svojim pratećim bendom na JDX Backstage-u.

Kao najavu za prvi studijski album koji priprema, imate priliku da čujete Anin drugi singl I Can’t, za koji je snimila i spot u režiji Marije Radosavljević i Marije Ninković. Prvi singl Cut Loose svoj YouTube život počeo je krajem januara ove godine i do sada je imao 10.000 pregleda.

Vračar rocks 29. novembar 2013. Kristali, Lutke i Lorna Wing na Vračar Rocks festivalu Romski karavan nade 27. novembar 2013. Romski karavan nade – izložba i koncert grupe Kal Elektrana Neon Nacht 22. novembar 2013. How Convinient na 20/44 Elemental 22. novembar 2013. Elemental na Vračar Rocks festivalu slavi 15. rođendan · ·