Predin-2
14. feb
PULS GRADA · agenda

Zoran Predin i Lačni Franz će održati svoj akustični koncert pod nazivom „Akustični poljubac” u Velikoj Sali Kolarčeve zadužbine u utorak 12. februara 2019. godine i za tu priliku gošća će im biti Anja Rupel (Videosex).
Zoran Predin, kojeg srpska publika obožava, redovno rasprodaje svoje beogradske koncerte, a takav će sasvim sigurno biti i predstojeći nastup gde dolazi u pratnji podmlađenog Lačnog Franza: Luke Čadeža (bubanj), Aneja Kočevara (bass), Tineta Časa (gitara) i Boštjana Artičeka (klavijature), sa specialnom gošćom Anjom Rupel, u koju je kako sam Predin kaže „bilo zaljubljeno pola bivše države”.

Kolarčeva zadužbina, Studentski trg 5
Zadužbina Ilije M. Kolarca
1.200 RSD, 1.500 RSD, 1.800 RSD

Akustični poljubac je koncertni program Zoranovih pesama odabranih u duhu praznika (Dana zaljubljenih) od kojih će neke, osim o ljubavi, nežno pevati i o erotici. Zoranovi omiljeni žanrovi će se preplitati sa šansonama, gypsy svingom i akustičnim indi rokom u dva sata nežnosti, sete i crnog humora. Povodom predstojećeg koncerta Zoran Predin je izjavio: „Potrudićemo se da zajedno s publikom na koncertu ukrademo sudbini nešto što će zauvijek ostati samo naše”.

Nakon što je pre nekoliko godina ponovno oživeo kutni bend Lačni Franz, legendarni slovenački muzičar Zoran Predin, napravio je pun krug svoje karijere: pomladivši mariborsku grupu koja je početkom osamdesetih godina prošlog veka obeležila jugoslovenski Novi talas, vratio se korenima koji su ga lansirali u muzičku orbitu, potvrdivši još jednom svoj status istinskoga „Praslovana“, svestranog muzičara i pesnika koji i s kosom boje srebra puni dvorane širom regiona .

Umetnik koji svoj stvaralački kredo opisuje kao beskompromisnu potragu za vlastitim putem bez obzira na modu, „ne ustručavajući se reći istinu, ma kakva ona bila”, u skoro 40 godina karijere objavio je gotovo jednako toliko albuma, što samostalnih što u saradnji s drugim muzičarima, kojima uspešno premošćuje sve jezičke i druge barijere ne samo na našim prostorima, već i izvan njih.

naslovna 25. januar 2019. 6. Dani igre u Jugoslovenskoj kinoteci 8d8ad3bb_SimonTrpceski_003_c_BenjaminEalovega 23. decembar 2018. Simon Trpčeski sa programom Makedonissimo na Kolarcu Postmodern-jukebox_poster 12. decembar 2018. Svetska atrakcija Postmodern Jukebox u u Štark Areni cankar 11. decembar 2018. Dani slovenačkog filma do 14. decembra · · · · ·