Anton + Hevi Hipi Bejbi
21. mar
KULTURA · muzika

Antonovim nastupom u Domu omladine Beograda biće otvorena druga regionalna muzička konferencija Kontakt 2018, na kojoj će se okupiti predstavnici najznačajnijih festivala iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Makedonije, a koji će kroz primere dobre prakse, inspirativne tribine, kreativne panele i javne diskusije, ukazati na nove trendove i još jasnije mapirati region kao izuzetno plodno muzičko tlo – u svakom muzičkom smislu.

„Antonova muzika je čist rok. Tvrd, prepečen, vibrantan. Elegantna kao uglačana gvozdena šina po kojoj juri tajanstveni voz iz Elvisove pesme. Nema suvišnih stvari. Električna struja, metalne žice i reči „dletom od krvi isklesane“. Čelični sjaj i nervozni ritam“, tako kritičar Žikica Simić opisuje novu kreativnu energiju Nebojše Antonijevića Antona i all star benda koji je okupio pod imenom Hevi Hipi Bejbi, a koji čine Robert Telčer, Dušan Ševarlić Ševa i Darko Kurjak.

Dom omladine Beograd, Makedonska 22
Kontakt konferencija
1000 RSD
Događaj na Facebooku

Srce je čisto, ruke su vešte, glas je jasan , Aleksandar Žikić

Antonovi gosti na prvom velikom beogradskom koncertu biće Zvuk ulice! Legendarni beogradski sastav iz prednovotalasnog perioda, Zvuk ulice, grupa iz koje su kasnije nastali VIS Idoli, ponovo je aktivan!

Originalni članovi grupe Kokan Popović (bubnjevi i vokal), Vlada Divljan (gitara i vokal), Zdenko Kolar (bas, prateći vokal), Dragana Milković (klavijature, vokal), Bora Antić (saksofon) imali su ideju o ponovnom okupljanju originalne postave grupe još pre par godina, ali je iznenadni i prerani odlazak Divljana, između svega ostalog, omeo i planove o reaktiviranju grupe.

Uz nove mlađe snage Miloša Milosavljevića (gitara) i Duleta Trnavca (saksofon), Kokan, Dragana i Zdenko su odlučili da Zvuk ulice mora da živi. Bend je trenutno u studiju Digimedia na finalizaciji svog novog albuma u produkciji Koje (Disciplin A Kitschme), a u sredu 21.03.2018. nastupiće i uživo.

GuitarArtFestival2018 18. april 2018. Guitar Art festival: Koncert portugalske dive Dulse Ponteš maxresdefaultcoveramira 18. mart 2018. Amira Medunjanin nastupa u Sava centru Fedde Le Grand 16. mart 2018. Fedde Le Grand nastupa na Beogradskom sajmu festival-srpskog-podzemlja-4 16. mart 2018. Festival srpskog podzemlja u Novom Sadu · · · ·