Arsenal07
22. jun
KULTURA · muzika

Kragujevački „Arsenal Fest“ upotpunio je spisak izvođača koji će nastupiti na Main i Garden Stage-u, imenima kakva su Darko Rundek, „Repetitor“, „Goblini“, „Pero Defformero“, „Bjesovi“, „Epilog“…

Darko Rundek dolazi 23. juna u Kragujevac sa velikim pratećim bendom na turneji povodom 20 godina od izlaska svog kultnog prvog albuma „Apocalypso“. „Živio Arsenal Feste! Ove godine vadim sav arsenal muzike, pjesama, scenskih čarolija i sjajnih novih i starih muzičara, samo za vas. Veselimo se novom susretu, pa da skupa zaplešemo ‘ApoCalypso Now’!“, poručuje Rundek pred nastup na Main Stageu.

Hard rokeri „Epilog“, koji su se nedavno oglasili debi albumom „Nova Tempore“, imaju čast da otvore Main Stage „Arsenala“ prve večeri 22. juna gde sviraju i legendarni metalci „Anthrax“, domaći „Kerber“ i srpski Irci „Orthodox Celts“.

Prve večeri na Gardenu pored pank legendi „Buzzcocks“, domaćeg „Ritma nereda“ i slovenačkog Elvis Jacksona, nastupiće i kragujevački instrumentalni rok bend „Fitnes“, treš metalci „Alitor“ i „Forever Storm“, kao i death metal „Dead Joker“.

Druge večeri, 23. juna na Main Stageu – Rundeku, bluz gitaristkinji Ani Popović i eklektičnom „Thievery Corporation“ pridružiće se i regionalne zvezde alternativnog roka „Repetitor“, koji su nedavno objavili novi album „Gde ćeš?“.

Na Gardenu druge večeri folk pankerima „Brkovima“ pridružiće se metal kolege „Pero Defformero“, kao i kultni „Bjesovi“, a tu su i „koprofagičarski“ rokenroleri „Zvoncekova bilježnica“, stoner grandžeri „Larska“, kao i pankeri „Pankreas“ i „Crveni karton“.

do
Knežev Arsenal, Trg topolivaca bb, Kragujevac
Arsenal Fest
1300, 2300 rsd
Događaj na Facebooku

Treće večeri 24. juna, pank legendama Goblinima pripala je čast da zatvore Arsenal Fest 07 nastupom u sitne jutarnje sate na Gardenu, gde će im prethoditi Kralj Čačka, Damir Urban, Rambo Amadeus, kao i pank bendovi Bolesna štenad, Špajz i Raskid 13, kao i gotičari Electro Vampires. Na Main Stageu 24. juna sviraju ranije najavljeni Škrtice, Skindred, Dub FX i Kanda, Kodža i Nebojša sa Horsman Coyoteom.

Arsenal se tradicionalno održava u fantastičnim prostorima na otvorenom – u Kneževom arsenalu, bivšoj fabrici naoružanja iz 19. veka, i u zelenilom bogatoj Zastavinoj bašti, a tu je i Explosive DJ Stage u obližnjoj rustičnoj Čaurnici. Novina Arsenala 07 je Demolition Stage na kome će se prestaviti 15 perspektivnih izvođača u izboru Beograda 202, emisije Bunt RTS-a i portala.

Osim Eventima, karte se još mogu nabaviti:

Kragujevac – Dom omladine, TC Radnički 27.matra 19 I sprat, Info pult (kod Balkana), Dom sindikata …
Čačak – Neven Tours
Kraljevo – Caffeteria Flash back
Kruševac – Caffe club Grizzly
Požega – Caffe Burence
Užice – Kuća čaja ZEN
Aranđelovac – Caffe Koje Kude
Ćuprija – Caffe Bacardi
Smederevska Palanka Punk Rock Caffe

170226_DARKO_024_C 15. jun 2017. Darko Rundek u junu nastupa na Tašu! Ministry Promo pic 2017 4. jun 2017. „Ministry“ prvi put pred beogradskom publikom Sara Renar 1. jun 2017. Sara Renar na otvaranju drugog „Dok’n’Ritam“ festivala VIZUAL-Web-Pic-2 25. maj 2017. Ko će sve nastupiti na „Mikser festivalu 2017″ · · · · · ·