Artan Lili
6. dec
KULTURA · muzika

Ovu koncertnu godinu bend Artan Lili započeo je u Klubu Doma omladine Beograda, tu će je i završiti zajedničkim koncertom s pančevačkom grupom Transeen.

„Ne propustite priliku da na jednom mestu osetite sve čari buke, ali i pop estetike“, poručuju organizatori. Beogradska noise-pop grupa Artan Lili postoji od 2013.

Pažnju su privukli već prvim singlom za pesmu „Džoni”.

Makedonska 22
Dom omladine Beograda
500
Događaj na Facebooku

Transeen je bend koji dolazi iz ekperimentalnog konteksta rokenrola. Sastav čine dve bas gitare i elektronske matrice. Postoje od 2011. Transeen trenutno završava prvi studijski album. Članovi benda Ron i Rocco, sa iznenadnom podrškom Mandinga.

Beogradska noise-pop grupa Artan Lili postoji od 2013. godine. Pažnju su privukli već svojim prvim singl-spotom za pesmu Džoni. Ustaljena postava Romana Kasumović – glas, Dragan Knežević – gitara, Marko Ajković – bubanj i Bojan Slačala – bas i glas u aprilu 2014. objavljuje svoj prvi album, i kako kažu, ovo izdanje je specijalno koncipirano. Na albumu se nalazi dvanaest pesama koje će biti sukcesivno objavljene u određenom vremenskom periodu, a za sada se sedam pesama može preslušati besplatno ili preuzeti uz minimalnu novčanu naknadu preko profila benda na ovom sajtu.

Prvi singl Džoni, drugi singl Najbolje što znam i treći singl Srce su osvojili prva mesta većine relevantnih Top lista u regionu. Nedavno objavljeni singl-spot za pesmu Srce je urađen u saradnji sa Zojom Borovčanin iz grupe Lira Vega, a video je snimio Miloš Gojković na lokacijama u Beogradu i New Yorku.

Grupa trenutno promoviše sedmu pesmu sa albuma pod nazivom Ispod Kože, za koju je video uradila Marina Uzelac. Ovim singl-spotom Artan Lili ujedno najavljuje i veliku koncertnu žurku 6. decembra u Klubu DOB-a.

Oscar Mulero 28. novembar 2014. Oscar Mulero večeras u Drugstoru Provetravanje 22. novembar 2014. Provetravanje u Beogradu: Darkwood dub, Plejboj, Eva Braun i Sinestezija u Magacinu Depo Svetlana Zaharova 22. novembar 2014. Metropoliten i Boljšolj u bioskopu Cineplexx Roni Sajz u Beogradu 25. avgust 7200. Legenda Roni Sajz stiže u Beograd · ·