Atheist Rap
18. jun
KULTURA · muzika

Grupacija Atheist Rap će u sklopu svoje turneje, kojom obeležava četvrt veka neprekidnog postojanja i rada, održati svoj prvi klupski koncert ove godine u Beogradu.

Pored izbora najvećih hitova iz prethodnih 25 godina benda, publika će biti u prilici da čuje i nekoliko pesama koje će se naći na novom studijskom albumu, čije se izdavanje očekuje narednih meseci.

Ovo će Atheist Rap-u biti 37. koncertni nastup ove godine, tako da se može reći da su i ove godine očuvali status jednog od koncertno najaktivnijih bendova u regionu.

Centar za kulturu „Božidarac“, Radoslava Grujića 3
Festival "Vračar Rocks"
u pretprodaji 500, na dan koncerta 600
Događaj na Facebooku

Pank-rok grupacija ATHEIST RAP je osnovana davne 1989. godine u Novom Sadu. Punu afirmaciju su doživeli već debi albumom Maori i Crni Gonzales (1993).

Fanzinaškim i poluprivatnim kanalima album nalazi put i do slušalaca na prostorima koji tada koncertno nisu bili dostupni bendu, a pesma Wartburg limuzina ih dovozi na vrh svih top lista na kojima je bila emitovana.

Sarkastični humor i kritički odnos prema vlasti je univerzalno potreban i primenjiv na ovim prostorima, tako da Atheist Rap već godinama unazad puni klubove po regionu.

Svirali su proteklih godina sve veće i značajnije festivale po bivšoj Jugoslaviji, a binu su delili i sa bendovima kao što su: NOFX, Bad Religion, Buzzcocks, Die Toten Hosen, Nomeansno, PTTB, Cock Sparrer, The Exploited, Green Day… Svirali su na najvećem britanskom punk festivalu Rebellion u Blekpulu i u kultnom klubu Barfly, u Camdenu, u Londonu.

Do sada iza sebe imaju 5 studijskih albuma, 1 best of album, DVD live izdanje i album izdat uz monografiju objavljenu povodom 20 godina postojanja benda.

Oficijalni sajt se nalazi na adresi: www.atheistrap.net , sa njega možete pristupiti oficijalnoj FB i youtube stranici benda.

John McLaughlin 6. novembar 2014. John McLaughlin u Domu sindikata Vlada Divljan i Ljetno Kino Big Band 1. novembar 2014. Leto u Beogradu sa Divljanom i Kinom – otkazano Karmen 1. novembar 2014. Direktan prenos opere „Karmen“ iz Metropolitena Artan Lili 24. oktobar 2014. Artan Lili u KC Gradu · ·