FB aukcija 2
16. feb
KULTURA · art

Belgrade Raw i Akumulator u Kc Gradu Vam u ponedeljak 16. februara predstavljaju dvostruki program. Hrana za dušu i ona za na zid – sami odlučite koja ide gde.

Na spratu u Velikoj galeriji, od 18h, u organizaciji inicijative Akumulator, počinje Aukcija „Od nule (http://akumulator.link/aukcija/), koja se organizuje kao jedan od metoda finansiranja nagrade Pohvala.

KC Grad, Braće Krsmanović 4
Događaj na Facebooku

Učešće u licitaciji može da uzme svako ko kupi čip sa brojem, cene 150 dinara, a aukcija je zamišljena tako da je početna cena svih radova 0 dinara. Celokupan prihod od aukcije ide u nagradni fond Pohvale.

Za aukciju je radove poklonilo 60 autora (lista umetnika u nastavku). Među njima ima afirmisanih umetnika, ali i onih mlađe generacije. Sami radovi su različitih medija i formata – slike, grafike, crteži, fotografije, višemedijski radovi…

Aukciju će voditi Iva Čukić i Dobrica Veselinović

Pored obezbeđivanja sredstava za novčani deo nagrade, ova inicijativa želi da umetnost učini dostupnijom i ispita novčanu vrednost koju su ljudi spremni da pridaju nekom delu u kontekstu krize tržišta umetnosti, kao i krize generalno u Srbiji.

Sa druge strane šporeta, u prizemlju, za varjačom, u ime Belgrade Raw – Luka, Nemanja i Jela, a Mane dolazi sa punim bisagama domaćeg hleba. Glavno jelo ovog puta će biti sedmomesni pitomo-divlji gulaš sa krompirom. Rešili smo da ostanemo pri gulašu, jer su prošli put reakcije bile veoma pozitivne, a uspeli smo i da unapredimo kapacitet lonca sa 18 na 30 litara. Biće i neke proje za predjelo za najgladnije i najnestrpljivije.

Ostatak kolektiva će raditi na pomoćnim poslovima, ali i pokušati da zadovolje i one koji ne jedu meso, ako se ipak ohrabre da dođu zarad druženja i umetnosti. Drago nam je da možemo da potvrdimo da će Dejan, nakon velike pauze, a pre toga dugogodišnjeg londonskog iskustva, opet uzeti lonac u ruke, a u loncu će biti Vegan paprikaš od heljde

Umetnici koji su donirali radove za aukciju:

Aleksandar Denić
Aleksandar Jevtić
Aleksandar Lazar
Aleksandra Kovačević
Aleksandra Perović Mihajlović
Aleksandrija Ajduković
Bogdan Radenković
Bratislav Milenković
Constellation records
Dobrica Veselinović
Dragan Marić
Dunja Trutin
Dušan Radovanović
Dušan Rajić
EmaEmaEma
Gojko Dutina
Goranka Matić
Ivan Šuletić
Ivan Zupanc
Jan Nemeček
Jelena Mijić
Jovan Mikonjić
Lazar Bodroža (Metaklinika)
Led Art
Luka Knežević Strika
Luka Tilinger
Mane Radmanović
Marija Đeranović
Marija Knežević
Marija Strajnić
Marko Risović
Mia Ćuk
Milica Balubdžić
Milica Dukić
Milica Golubović
Miloš Bogdanović
Miloš Tomić
Milovan Milenković
Mirza Dedać
Nemanja Knežević
Nenad Trifunović (Metaklinika)
Nevena Didović
Nikola Džafo
Nikola Korać
Nora Mesaroš
Orjen Đurić
Saša Čolić
Saša Tkačenko
Saša Trifunović
Selman Trtovac
Slang International
Slavica Obradović
Slobodan Stošić
Sofija Vojinović
Sretan Bor
Šok zadruga
Tijana Radenković
Viktor Šekularac
Žolt Kovač
Zoran Todorović

Nikola Korać 12. februar 2015. Спешл Ивент Nikole Koraća Dina Belancic i Milena Bakmaz 15. januar 2015. Otvaranje izložbe „Sa rečima bez reči“ Milene Bakmaz i Dine Belančić Supervizuelna 26. decembar 2014. Humanitarna novogodišnja Supervizuelna lutrija Kalendar 2015 18. decembar 2014. Promocija kalendara Centra za grafiku za 2015. umetnika Vladimira Veljaševića · ·