avital_2012_02_9904a
29. apr
KULTURA · muzika

Prvi i jedini mandolinista nominovan za „Grammy“ nagradu, Avi Avital, jedan od najuzbudljivijih i najtraženijih muzičara današnjice gostuje u Beogradu, u organizaciji Centra beogradskih muzičkih festivala (CEBEF).

Avijeva strast i ljubav prema mandolini promenila je savremeni muzički svet. Specijalno za samog Avitala napisano je preko 90 kompozicija, od toga 15 koncerata. Prvi je solista na mandolini koji je postao ekskluzivac kuće „Deutsche Grammophon“. Ovaj harizmatični virtuoz uveo je mandolinu u najveće svetske koncertne dvorane, od Rojal Albert hola u Londonu, preko Pekinškog nacionalnog centra i ciriške Tonhale, Pariske filharmonije pa do Karnegi hola u Njujorku.

Njegovo izvođenje Baha i Vivaldija jedinstveno su muzičko iskustvo i upravo će se ovim programom predstaviti publici u Beogradu. Ništa manje uzbudljivo ne zvuče ni dela koja predstavljaju spoj klasične i tradicionalne muzike, u kojima se najfinija kamerna muzika spaja sa sirovom energijom džeza i etno muzike. Na koncertu u Kolarcu, Avi Avital svira u pratnji Nemačkog kamernog orkestra, koji broji 15 članova i u najboljem smislu reči predstavlja odraz poznate berlinske atmosfere.

Na programu će pored dela Baha i Vivaldija, izvesti i dela Griga, Dvoržaka, Dormana i Zinzadze.

Kolarčeva zadužbina, Studentski trg 5
CEBEF
500 rsd
Događaj na Facebooku

“Ne možete ni da zamislite kako sve može da zvuči mandolina kad je u Avijevim rukama!”

Njegova virtuoznost je opčinjujuća, ali su njegova duboka osjećajnost i muzikalnost ono što publiku vodi u samo srce muzike koju svira.” – ovo su samo neke od kritika koje opisuju ovog superstara na mandolini.

dimitri 22. april 2017. U fokusu Resonate festivala – Dimitri Hegemann coversupernat 22. april 2017. Program Supernatural festivala цоверсупернатурал 22. april 2017. Beogradski Sindikat i KKN na Supernatural festivalu vs_kt2015_fotoMiroMajcen-1 21. april 2017. Vlatko Stefanovski sa vojnim orkestrom u Sava centru · · · ·