Posetioci će pored sireva i vina, moći da degustiraju i jedinstvene proizvode: Premijum pekmeze, sladolede od gorgonzole, parmezana, krem sira sa šumskim voćem, kozjeg sira, urde sa kitnikezom i orasima, kolače sa sirom i pesto od organskog bosiljka i paradajza.
Od sireva tu su još i Zlatni sir – ekstra tvrdi sir, star 18 meseci, rađen po alpskom receptu starom dva veka, Manastirski kozji, ovčiji i kravlji kačkavalji iz manastira Visoki Dečani, Livanjski sir sa biberom i limunom, Livanjski sir sa smokvama, Kozji sir sa plesnima i čubrom u hrastovoj kori….
Za istinske uživaoce, na bini će kulinarske radionice organizovati Asocijacija Autentičnih Hedonista. Svečano otvaranje obeležiće u 11 časova posluživanje šuvenog švajcarskog sira „Raclette“ u organizaciji Ambasade Švajcarske u Srbiji, a na kraju drugog dana biće proglašeni sirevi pobednici festivala prema glasovima posetilaca.