cover4
12. mar
PULS GRADA · gastro

Nakon veoma uspešna prva dva izdanja, 12. i 13. marta, od 10 do 20 časova, se u Mikser House-u održava i treći po redu Balkan Cheese Festival, prodajna izložba autohtonih sireva Balkana.

„Balkan Cheese Festival“ je prva manifestacija ove vrste koja se održava u Beogradu, a nastala je sa idejom da široj publici predstavi autohtone sorte sireva sa Balkana i na ovaj način ukaže na važnost očuvanja tradicionalnih prehrambenih proizvoda.

Na festivalu će biti predstavljeni mali i veliki proizvođači sireva iz Balkana, ali i prozivođači vina iz čitavog regiona. Posetioci će moći da probaju gotovo sve autohtone sireve iz Srbije koji postoje, kao i druge originalne sireve ali i da steknu znanja o korišćenju ove namirnice putem interesantnih i nesvakidašnjih kulinarskih radionica.

do
Karađorđeva 46
Mikser House
200 (dvevna karta)
Događaj na Facebooku
Great British Weekend 11. septembar 2015. Festival britanske hrane i pića: Ostrvska atmosfera za vikend u Savamali Craft beer 19. jun 2015. Regionalni festival zanatskog piva u Savamali Festival slatkiša 24. april 2015. Prvi „Beogradski festival slatkiša“ ispred Delta City-ja Kafa u Savamali 14. mart 2015. Vikend u znaku omiljenog napitka: Savamala coffee festival