BDP vol. 2
8. okt
KULTURA · PLES

Prva premijera u novoj sezoni Opere i teatra Madlenianum rezervisana je za međunarodni plesni projekat BALKAN DANCE PROJECT VOL.2.

Ovo je međunarodni plesni projekat koji spaja uspešne mlade koreografe, plesače i stvaraoce iz Slovenije, Srbije, Makedonije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Oni kroz individualne priče istražuju zajedničko iskustvo življenja na prostoru Balkana.

Pored zbližavanja, povezivanja umetnika, i kulturne razmene, plesni projekat za cilj ima i razvoj modernog, odnosno savremenog, baleta u široj regiji, predstavljanje plesnih produkcija u manjim mestima i obrazovanje mladih.

Velika scena Madlenianuma, Glavna 32, Zemun
Opera Madlenianum
500
Događaj na Facebooku

Projekat je nastao kao saradnja Balkan Dance Project-a, Opere i teatra Madlenianum (Srbija) i Festivala Velenje (Slovenija).

Koreografi: Aleksandar Ilić, Natalie Iwaniec i Igor Kirov.

Nakon premijernog izvođenja u Operi i teatru Madlenianum, Balkan Dance Project će biti izveden 13. i 17. oktobra u Velenju i 18. oktobra u Sežani (Slovenija).


stepa 14. jul 2016. Državni kozački ansambl pesama i igara „Slobodna stepa“ u Sava Centru ana_karenjina 8. jun 2016. Baletski spektakl „Ana Karenjina“ u Sava Centru Una saga Serbica cover1 7. maj 2016. Una Saga Serbica u Sava Centru Dečiji baletski festival 28. april 2016. Dečiji baletski festival održava se po drugi put · ·