BGKO promo
16. apr
PULS GRADA · agenda

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, međunarodni ansambl sa sedištem u Barseloni, održaće koncert u Beogradu u Kolarčevoj zadužbini 16. aprila u 21h.

Godinu dana nakon poslednjeg studijskog izdanja, „Avo Kanto”, koje je predstavljeno u više od dvadeset zemalja širom sveta, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra se povukla u intimu stvaralaštva svog grada i nakon tri meseca intenzivnog rada počinje sa predstavljanjem novog repertoara. Jedna od prvih tačaka na mapi je Srbija, zemlja koja je ovaj orkestar uvek dočekala širom otvorenih ruku.

do
Zadužbina Ilije M. Kolarca, Studentski trg 5
Barselona Gipsy Balkan Orchestra
1.200, 1.500 i 1.800 RSD
Događaj na Facebooku

Pored Beograda, bend će nastupiti i 10. aprila u Užicu (u Kulturnom centru), 11. aprila u  Čačku (u Domu kulture), 12. aprila u Nišu (u Domu vojske) dok će u Novom Sadu održati dva koncerta 13. i 14. aprila (u Studiju M).

Na pitanje šta publika može da očekuje na beogradskom koncertu kontrabasista Ivan Kovačević je izjavio:  „Nove pesme, a isti snovi. Da probuđenim emocijama učinimo da publika izađe sa koncerta makar malo drugačija nego što je na njega došla i da se muzici prepusti kao što se prepuštamo i mi… punim srcem.”

Kovačević je rođeni Beograđanin koji već 18 godina živi u Barseloni. On sa svojim prijateljima čini svetski poznatu atrakciju world music muzičke scene, bend Barcelona Gipsy Balkan Orchestra. Osim Kovačevića, bend čine španska pevačica Sandra Sangiao, katalonski klarinetista Dani Karbonelj, italijanski harmonikaš Matija Skiroza, francuski gitarista Žulijen Šanal, perkusionista iz Grčke, Stelios Togijas i ukrajinski violinista Oleksandar Sora.

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra važi za omiljeni bend publike širom sveta. Njihov autentični zvuk dolazi iz strastvenog istraživanja muzičkog kulturnog nasleđa Balkana i Mediterana.

Prema Kovačevićevim rečima, bend sa lakoćom rasprodaje koncerte širom sveta:

Ljudima se sviđa što sviramo iz srca, sa mnogo uživanja i vere u to što radimo. U Turskoj i na Balkanu nas obožavaju. Ljudi se lepo zabave na našim nastupima. Osećaju šta je strast Mediterana i balkanske muzičke nijanse sete, radosti, ljubavi, tuge… To mogu i da razumem… ali i u gradovima zapadnih zemalja nam publika prilazi nakon koncerata i priznaje da im naša muzika menja život”.

1170-x-500-d-opis 27. mart 2019. U potrazi za zvezdama: Hooverphonic u Beogradu Martovski Cover 2019 27. mart 2019. 66. Martovski festival 27 – 31. marta 2019. u Domu omladine Beograda Orthodox Celts 2018, foto Uroš Vojinović 17. mart 2019. Tradicionalni koncert Orthodox Celts-a: Uz ulaznicu besplatan strip MostarSevdahReunion_01 15. mart 2019. Mostar Sevdah Reunion sprema spektakl u Dorćol Platzu · · · ·