Belgrade Jam
20. jul
KULTURA · muzika

Festival hip hop kulture Belgrade Jam biće održan u petak i subotu, četvrtog i petog septembra, u Domu omladine Beograda i KPTM-u, u organizaciji Route 011. Zbog neizvesnih vremenskih prilika, organizatori su odlučili da promene lokaciju i dešavanja premeste u zatvoreni prostor, ali su zato pružili ljubiteljima hip hopa mogućnost da dva dana uživaju u muzici, grafitima, fristajlu, brejkdensu i stritdensu.

Dom omladine, Beograd
Route 011
400
Događaj na Facebooku

Centralni događaj festivala biće osmočasovni muzički program, koji će početi u subotu u 20 časova u Domu omladine Beograda (sala Amerikana). Tako će, u danu u kojem košarkaška reprezentacija Srbije igra prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu, tvorci himne „orlova“, THCF, izvesti tu pesmu i druge svoje hitove.

„Dođite na najveći festival pravog hip hopa u Srbiji, da kidamo zajedno i nove i stare hitove THCF-a. Ne propustite priliku da čujete THCF uživo jer je ovo verovatno poslednji nastup u Beogradu do dugo planiranog velikog beogradskog koncerta. Vidimo se petog u Domu omladine. THCF je više od repa.“

Na sceni će se, među zvezdama večeri, naći i Juice, koji je nedavno objavio novi album Hiphopium 3.

„Brate mili, dođi u Dom omladine. Čekamo te tamo. Biće mnogo repera… Biće mi jako zanimljivo da se pojavim i vidim glave.“

Takođe, u subotu će posetioci festivala moći da vide Prti Bee Gee, koji uveliko spremaju peti studijski album, pod imenom Petarda. I oni pozivaju ljubitelje hip hopa da im se pridruže.

„Ko ne bude došao, imaće problem, na rep festival Beogradski džem.“  

Pored THCF, Juice-a i Prti Bee Gee-a, nastupiće i Fox i Belleti, Bvana i Lider, Smoke Mardeljano, Arafat & Black Ring Crew, Sick Touch, Goldie & Stambola (CSS), Lekr LTDFM, Cyam, MC Rima i Surreal, kao i specijalni gosti Marlon Brutal, Kurtoazija, Gazda Paja i Cjofo MC. A, za DJ pultom će se smenjivati Rokam, Mrki, Coldie, Papa Zho i Choda O.

Pre muzičkog programa, u subotu, u Domu omladine Beograda, od 16 do 18 časova, biće održan AllStyle Battle, takmičenja u brejkdensu i stritdensu. Od 18 do 20 časova je na programu Masters Of Freestyle – MC Challenge, takmičenje u fristajlu.

Dan ranije, u petak, 4. septembra, od 15 do 21 čas, uz besplatan ulaz, u KPTM-u će biti organizovan  Graffiti Jam, događaj na kojem će učestvovati renomirani crtači i nove nade. Tema njihovih radova će biti Beograd (011).


Jon Spencer Blues Explosion 3. septembar 2015. Jon Spencer Blues Explosion ponovo u Beogradu! The Shivas 23. avgust 2015. The Shivas po prvi put sviraju u Beogradu Bitipatibi koncert na Miksalištu 20. jul 6000. Besplatan koncert grupe BITIPATIBI na Miksalištu cover3 20. jul 4000. Nišvil – tradicionalni jazz festival i ove godine na Niškoj tvrđavi