Holy Wave
21. avg
KULTURA · muzika

Holy Wave se ističu zvučnim sklopovima kojima probijaju okvire magle i dima karakteristične za prosek, što će reći i većinu današnjih „psychedelic“ bendova. Petorica multiinstrumentalista iz Ostina (Teksas) proizvode debele slojeve zvuka koji se uvijaju i okreću kroz komplikovani lavirint reverba i ehoa, ističući Teksas kao državu sa vodećim psihodeličnim grupama kako još iz druge polovine 60-tih i 13th Floor Elevators, tako i poslednjih nekoliko godina ponajviše zahvaljujući The Black Angels i Austin Psych Festu gde su se i Holy Wave tri godine zaredom pojavili kao jedni od najvažnijih reprezenata žanra.

Kc Grad, Braće Krsmanović 4,
Bad music for bad people
600
Događaj na Facebooku

Koliko god kao Teksašani vukli nasleđe 13th Floor Elevators Rokija Eriksona, toliko kao klinci koji rastu danas crpe uticaje neameričkih bendova poput My Bloody Valentine ili Spacemen 3, a istih kod Holy Wave ne manjka, naprotiv. Holy Wave uskoro stižu na evropsku turneju u okviru koje će svirati i u Beogradu.

Bend je formiran 2008. u El Pasu, ali su 2010. odlučili da se presele u Ostin kao prestonicu psych zvuka. Prvi LP objavljuju 2011. Ploča je naslovljena Knife Hits izvedeno iz omiljenog im metoda konzumiranja hašiša. Potom, 2012. izlazi EP The Evil Has Landed, a obe ove ploče naći će se objedinjene na albumu iz 2013. pod nazivom Evil Hits.

Holy Wave se sjajno kreću u vodama psihodeličnog roka, to čak možete vezati za njihovo teksaško poreklo, međutim ovaj bend vrlo vešto barata i žanrovima ne baš povezanim sa najvećom državom u SAD. Shoegaze i dreamy pop su najmanje još dve etikete koje im se komotno mogu prišiti i to je zabeleženo na genijalnom Relax albumu i na sledećem vinilu, a iz prošle godine The Evil Has Landed Part II.

Luz Kasal 12. mart 2016. Španska diva Luz Kasal na Guitar Art festivalu Hladno pivo 21. avgust 0400. Koncert Hladnog Piva u Beogradu Double Date 21. avgust 3600. Double Date #2: Ničim izazvan i Silente nastupaju na Dan zaljubljenih Night Beats 6. februar 2016. Night Beats: Psihodelični garažni rok u poseti Beogradu · · ·