Belgrade Expo Wine II
26. avg
PULS GRADA · aktuelno

Drugi put za redom Beograd je izabran da bude domaćin vinske manifestacije koja promoviše italijanska vina na tržištu Balkana, pod nazivom „BALKAN WINE EXPO“. Zahvaljujući izdavačkoj kući Bacco Arianna iz Treviza i njihovom specijalizovanom časopisu „Papageno“, Balkan Wine Expo će ovom prilikom predstaviti više od 30 proizvođača vina, dva velika konzorcijuma, preko 300 etiketa najboljih italijanskih vina i šest proizvođača maslinovog ulja. Ova manifestacija će trajati jedan dan i biće namenjena prvenstveno profesionalcima: uvoznicima, distributerima, hotelima, restoranima-kupcima, somelijerima, predstavnicima medija. Svi oni imaće priliku da probaju više od 300 etiketa vina iz vinarija sa najvećom tradicijom vinogradarstva iz italijanskih regija: Pijemonte (Piemonte), Lombardija (Lombardia), Veneto (Veneto), Friuli (Friuli), Toskana (Toscana), Abruco (Abruzzo) i Pulja (Puglia). Iz ovih regija biće predstavljena i najvažnija autohtona vina Italije.

Belexpocentar, Španskih boraca 74
Bacco Arianna
300

Prema rečima Alvara De Ane, odgovornog urednika časopisa Papageno, vinska kultura u Srbiji je na zavidnom nivou i Srbija trenutno predstavlja stratešku destinaciju za brojne kategorije proizvoda iz Italije.

– Ponovo smo u Beogradu jer trenutno u Srbiji postoji najveće interesovanje za italijanska vina, a to nam je dokazao prošlogodišnji uspeh ove vinske manifestacije. Balkan Wine Expo je uspeo da umreži naše proizvođače i vaše distributere i sada možemo s ponosom reći da je, na obostrano zadovoljstvo, ponuda italijanskih vina i rakija u vašim restoranima još veća, izjavio je De Ane.

Prvi put u Beogradu predstaviće se i šest proizvođača maslinovog ulja extra virgin. Manifestacija neće biti prodajnog karaktera, ali vina će moći da se degustiraju neograničeno uz kauciranje čaše po ceni od 300 dinara.

U 11:00 časova pod nazivom Vina regije Veneto počinje seminar posvećen degustaciji i predstavljanju DOC i DOCG vina regije Veneto. Degustaciju će voditi Arturo Stoketi, predsednik Unije konzorcijuma vina regije Veneto, Bartolomeo Roberto Lepori (novinar i somelijer master klas A.I.S.) i Đurđa Katić, potpredsednica Asocijacije somelijera Srbije. Seminar je namenjen profesionalcima i stručnim medijima, a biće organizovan uz podršku Udruženja somelijera Srbije.

Šušur 2014. 11. avgust 2014. „ŠUŠUR! FESTIVAL OD RIČI“ na Korčuli Cirque Eloize 26. april 2014. Cirque Eloize u Sava Centru Sajam turizma 10. april 2014. Sajam turizma u Novom Sadu Sajam nameštaja 10. april 2014. Sajam nameštaja u Kragujevcu · ·