Savapromenadaprogram
29. dec
KULTURA · muzika

Novogodišnja groznica već je uhvatila Beograđane, ali će pravi vrhunac doživeti u poslednjim danima 2017. Odbrojavanje počinje skoro nedelju dana pred veliki trenutak, i to raznim koncertima i manifestacijama širom grada. Sava Promenada polako se izborila za svoje mesto među omiljenim lokacijama Beograđana, između ostalog i zbog zabavih sadržaja koji se često organizuju na ovom šetalištu kraj reke. U istom duhu, za 29.12. na Sava Promenadi priprema se veliki pred-novogodišnji koncert bendova Ničim Izazvan i Orthodox Celts. Bend Ničim izazvan osvojio je srca publike pesmom „O tebi” koja je 2014. bila na svim top listama u Srbiji. Nizali su se hitovi poput „Glas, Trideset, Bilo gde i Rekla je”, a do sada su objavili dva albuma, „Ničim izazvan“ i  „Odlaziš”, kao i devet singlova. Prošlog meseca osvojili su titulu „MTV Best Adria Act” koja se u okviru evropskih „MTV” nagrada dodeljuje najboljim regionalnim izvođačima.

Sava Promenada
Grad Beograd
Besplatan

Orthodox Celts su veterani srpske muzičke scene iza kojih je 6 albuma i 25 godina rada. Sviraju obrade tradicionalnih irskih pesama, ali i autorske pesme koje su mešavina irskog zvuka i roka. Može se reći da su glavni krivci za popularizaciju irske muzike na ovim prostorima, i da su inspirisali mnoge mlade bendove da krenu njihovim stopama. Tradicionalno nastupaju svake godine na dan Svetog Patrika, kao i na Beer fest-u, ali Beograđani ne propuštaju svaku dodatnu priliku da uživaju u energičnom nastupu ovog benda.

Koncertni program na Sava Promenadi počeće u 20h, 29. decembra.

Bijelo dugme Budva 29. decembar 2017. Bijelo dugme i mnogo drugih izvođača na trgu u Budvi super-nova-cover 28. decembar 2017. Supernova u Filharmoniji Lačni Franc 22. decembar 2017. Lačni Franz u Domu omladine Beograd Massimo 22. decembar 2017. Massimo Savić nastupa u Sava Centru · · ·