lisa hannigan
21. mar
KULTURA · muzika

Beogradski irski festival i koncertna agencija RockSvirke sa ponosom najavljuju premijerni nastup u regiji poznate irske kantautorke Lize Hanigan.

Ova mlada kantautorka prvobitno dospeva u žižu javnosti 2001, i to kao ženski vokal uz Demijena Rajsa na njegovim najprodavanijim albumima „O“ i „9“. Svoju solo karijeru započinje 2007. od kada je objavila dva studijska albuma „Sea Sew“ (2008) i „Passanger“ (2011).

Makedonska 22
Dom omladine Beograda
1200, na dan koncerta 1500
Događaj na Facebooku

Sarađivala je sa mnogim poznatim muzičarima, od Reja Lamontanja do Herbija Henkoka i osvojila mnoge muzičke nagrade i nominacije, kako u Irskoj, tako i u Americi. Liza pleni svojim šarmom, a njen snažni vokal ostavlja bez daha.

Specijalni gosti na beogradskom koncertu su lokalni miljenici publike, bend Stray Dogg, koji će tom prilikom izvesti numere sa svoja dva studijska albuma. Na albumu ‘Fire’s Never Wrong‘ sarađuju i sa američkim kantautorom Devendrom Banhartom na pesmi ‘Time‘. Pored Dukata oko čijeg kantautorskog rada nastaje bend, tu je još pet članova, Ana i Jelena, na violini i klaviru, zatim Marko na gitari, i Vlada i Relja na basu i bubnju.

Damir Urban 21. mart 2015. Damir Urban sa „Četvorkom“ u Mikser House-u Orthodox Celts 17. mart 2015. Orthodox Celts u Domu omladine AraabMuzik 19. avgust 4000. AraabMuzik na rođendanu DJ kolektiva Vatra aleksandra kovač 14. mart 2015. Aleksandra i Kornelije Kovač na Kolarcu