цоверсупернатурал
22. apr
KULTURA · muzika

„Beogradski Sindikat“ i „Kanda, Kodža i Nebojša“ biće jedni od glavnih zvezda Supernatural festivala koji se ove godine održava na špicu poluostrva Ada Huja.

Najveći ekološki događaj ove vrste u Srbiji, dnevni festival Supernatural jedanaestu godinu za redom slavi „Dan planete“ sa ciljem da promoviše ekološke i zdrave životne stilove. Ove godine po prvi put festival traje dva dana tokom kojih će posetioci Ade Huje moći da uživaju u odličnoj muzici, gurmanskoj zdravoj hrani i “slow food” pijaci, brojnim radionicama i aktivnostima za decu i odrasle, koje će učesnicima kroz zabavu i igru približiti primenljive i održive ekološke izbore.

Pokret Supernatural je u saradnji sa Gradom Beogradom sanirao špic poluostrva Ade Huje od šuta i napravio pravi park na Dunavu, koji je proglašen za jedan od 25 najboljih projekata u Evropi. Supernatural nastavlja revitalizaciju eko sistema Ade Huje, oblasti koja je nekada bila pokrivena šumom i predstavljala stanište za brojne životinjske i biljne vrste. U tom cilju će i ovogodišnji Supernatural festival uložiti 10 odsto ukupnog neto prihoda od prodatih karata za dalje pošumljavanje Ade Huje autohtonim vrstama drveta kao što su vrba, topola, hrast lužnjak, beli jasen.

Supernatural festival i ove godine realizuje se u produkciji „Marsh Creative Production“.

do
Ada Huja
Supernatural
Događaj na Facebooku

Beogradski Sindikat je jedanaestočlani hip hop sastav iz Beograda profilisan kao društveno angažovani bend. Grupa je nastala 21. marta 1999, spajanjem grupa Red Zmaja i TUMZ (Tehnika Upravljanjem Mikrofonom i Znanjem). Kasnije su se pridružili MC Flex i Šef Sale, a 2005. i Pirota.

Kanda Kodža i Nebojša postoje od 1991. godine, a do danas su snimili sedam albuma i jedno DVD izdanje (Prekid stvarnosti). Tokom četvrt veka postojanja, bend je ostavio neizbrisiv trag u domaćoj rok kulturi, a o njihovom kvalitetu dovoljno govori činjenica da je KKN jedan od retkih sastava na čijim koncertima uvek mogu da se vide novi mladi ljudi koji se iz godine u godinu pridružuju armiji poštovaoca i fanova benda.

Supernatural pokret

Supernatural ekološki pokret osnovan je 2007. godine sa vizijom Srbije kao ekološke države. Vide Srbiju kao energetski efikasno društvo koje koristi obnovljive izvore energije, zemlju bogate biološke raznovrsnosti, efikasnu u menadžmentu otpada, zemlju organske poljoprivrede i zdrave ishrane, Srbiju sa čistim vazduhom, rekama i tlom. Sve što su radili i što planiraju da rade u budućnosti temelji se na ljubavi prema Majci Zemlji i viziji društva u kom su primarne vrednosti ekologija, znanje i kultura.

Supernatural projekat revitalizacije Ade Huje

U prethodnih pet godina projekta revitalizacije Ade Huje, Supernatural pokret je uspeo da transformiše deponiju u park. Do danas su sanirali 3.000 kubika građevniskog šuta koji se nalazio na Adi Huji, i napravili park koji je proglašen za jedan od 25 najboljih projekata u Evropi. U Supernatural parku na Adi Huji koji je do danas posetilo više od 50.000 ljudi, zasadili su 500 novih sadnica drveda, 2000 biljaka i napravili 5 vrtova.

Supernatural festival

Supernatural festival je dnevni festival koji slavi Dan Zemlje i promoviše zdrave i održive ekološke životne stilove. Osnovan 2007. Supernatural festival je najveći ekološki događaj ove vrste u Srbiji koji okuplja brojne posetioce, ekološke organizacije, stručnjake, akademske institucije, lokalne proizvođače organske hrane, umetnike i ličnosti iz javnog života. Festival je aktivistička platforma koja je pokrenula i promovisala projekte u oblasti reciklaže otpada, održivog transporta i energetske efikasnosti, organske poljoprivrede kao i projekat revitalizacije ekosistema Ade Huje.

coverjosipalisacnovisad 26. mart 2017. Josipa Lisac će nastupati i u Novom Sadu 2 25. mart 2017. 2CELLOS vas pozivaju na koncert unspecified 14. februar 2017. Josipa Lisac slavi 50 godina karijere u Beogradu misko-web 4. februar 2017. Mikser House predstavlja: Miško Plavi – Tokyo koncert · · · · ·