Koncert Bernays Propaganda
15. apr
KULTURA · muzika

Makedonska grupa Bernays Propaganda održaće koncert u beogradskom klubu Elektropionir na početku njihove velike evropske turneje na kojoj promovišu četvrti studijski album „Politika“. Specijalni gost na koncertu je grupa TRIKO.
I ovaj koncert je organizovan u okviru obeležavanja 15 godina Pop Depresije, uz podršku Odličnog hrčka i Kišobrana. Bernays imaju tu čast da turneju počnu i sa još jednim, specijalnim izdanjem – 7“ split singlu sa legendarnim basistom Mikeom Wattom (i njegovim bendom The Secondmen) u izdanju Asian Man Records. Album „Politika“ će biti promovisan na velikoj evropskoj turneji, tokom koje će posetiti Švajcarsku, Italiju, Francusku, Nemačku, Španiju, Holandiju, Češku, Belgiju, Austriju i Balkan.

Bernays Propaganda je osnovan 2007. godine i do sad je objavio četiri studijska albuma – „Happiness Machines“ (2009), „My Personal Holiday“ (2010), „Zabraneta planeta“ (2013) i „Politika“ (2016).

Elektropionir, Cetinjska 15,
Pop Depresija
400
Događaj na Facebooku

Bernays Propaganda je pravo blago regionalne scene. Njihova mešavina new wave-post punk-indie plesnog zvuka u rasponu od Gang of Four i Fugazi, preko Minutemen do Gossip i LCD Soundsystem je podjednako glasna, moćna, seksi i angažovana, a u svetu spin doktora neko mora da vam kaže istinu – a to je najlakše uz buku i ples.

Spot za pesmu Laži me, laži me najavio je album Politika koji se zvanično pojavio 14. marta za slovenačku nezavisnu kuću Moonlee Records i koji je dostupan za besplatno slušanje i preuzimanje.

cover5 12. april 2016. Resonate festival Sioux svirka garaža i pank 9. april 2016. Zvuk garaže u klubu Sijuks cover4 9. april 2016. Jedinstveni omaž Arsenu Dediću u Sava Centru Chris Eckman & The Frictions 8. april 2016. Chris Eckman & The Frictions u Beogradu · · · ·