Rex - Svi na pod!
26. avg
KULTURA · muzika

U okviru muzičkog programa Rexa pod nazivom „Bez buke“ ove nedelje će nastupiti stari bend u novom sastavu. Reč je o bendu čiji su singlovi raspametili sve iskrene ljubitelje pop zvuka, a ovoga puta zajedno sa nekim novim članovima posetioci će imati priliku da uživaju u muzici, ali i u intimnoj atmosferi, gotovo kao da će koncert održati u nečijoj dnevnoj sobi, što je i bila namera organizatora ovog programa. Muzički pravac benda Svi na pod! možemo opisati kao kombinaciju electro-pop-rock-fusion-reggae-a. Fuziju raznih muzičkih pravaca, sa muzičarima sa aktuelne scene, započeo je producent Petar Rudić 2007. godine u Beogradu gde je ovaj sastav i prvi put nastupao. Do danas, bend je održao koncerte širom ex-Yu regiona. Zapaženi su i nastupi sa velikim svetskim zvezdama: Air, Massive Attack, Julliete and the Licks, Jamiroquai, Cee-Lo Green.

Kc Rex, Jevrejska 16
Kc Rex
300
Događaj na Facebooku

Bend Svi na pod! izdali su dva albuma: Prvi Mikser Music 2011. i Mladost – Lampshade Media 2014. Bend je dobio ime po jednom niskobudžetnom fanzinu sa početka devedesetih godina prošlog veka. Fanzin je karikirao tadašnje stanje u kulturi. Danas ima sugestivno značenje, poziv na akciju i kao podsetnik na životne cikluse: sve što leti, mora i da padne i da ponovo poleti. Pod dođe kao neka vrsta početne stanice.

Nastupom u Kulturnom centru Rex Svi na pod! će se predstaviti beogradskoj publici u novoj/staroj postavi koju čine: Nevena Ivanović – vokal, Goran Čaki Savić – bubanj, Petar Živić – bass, Nebojsa Keba Zulfikarpašić – gitara, Petar Rudić – laptop, sampler.

Marčelo i Napeti Quintet 26. avgust 7600. Marčelo & Napeti Quintet u Domu omladine Americana Night u Studentskom gradu 26. avgust 6800. Ana Čurčin na otvorenoj sceni DKSG supenatural 26. april 2015. Festival Supernatural na Adi Huji Wovenhand u Domu omladine 25. april 2015. Wovenhand u Domu omladine Beograda · · · ·