Bitipatibi
29. maj
KULTURA · muzika

Bitipatibi su jedan od najtalentovanijih novih andergraund rock sastava na našoj muzičkoj sceni. Nastali su 2009, i posle manjih i većih koncertnih pojavljivanja stekli puno poštovanje poklonika „shoegaze“ zvuka širom regiona. Svojim debi albumom „Lešnici divlji“ (samostalno izdanje, 2013), polako su oduševili kritičare, ali i publiku. Ovaj album je karakterističan po tome što je putem razmene sve više nalazio put do slušalaca, da bi polako postao jedan od poznatijih novih projekata sa beogradske scene u poslednjih nekoliko godina. Iako su neko vreme bili na kreativnoj pauzi, Bitipatibi privlače pažnju svakim svojim potezom, pa je sama najava njihovog novog nastupa, značajan gradski događaj. Kako svojevremeno Bitipatibi nisu imali pravu koncertnu promociju svog CD-a veliki deo publike koji ih je u međuvremenu otkrio, zapravo je ostao uskraćen za mogućnost da ih čuje i uživo. Ovaj koncert je jedinstvena prilika da vidimo jedan izuzetan mladi bend, specifičnog zvuka i pojave, a pored izvođenja kompletnog albuma prvenca, bend planira da premijerno izvede i nekoliko potpuno novih stvari, koje su nastale u međuvremenu.

Dom omladine Beograd, Makedonska 22
Dom omladine Beograda
400
Događaj na Facebooku

Od članova benda iz originalne postave tu je Una Gašić (vokal, klavijature), kao i Ivan Skopulović (gitara), dok su nova lica koja sviraju i u nekim drugim sastavima Danilo Luković (bubnjevi – Straight Mickey and the Boyz, Škrtice) i Dragan Mihajlović (bas – Triko, B strane).

Za sve koji sa nestrpljenjem iščekuju ovaj koncert tu je i poruka benda, koja glasi:

U zvuku pesama sa albuma nema važnijih promena, ali dosta osveženja stiže sa novim članovima benda, sa kojima smo uradili mnogo novih pesama.

Pre i posle koncerta muziku će puštati Fat Kid Beny, Kris Kringl i Kopri 94.

Amy LaVere 27. maj 2015. Amy LaVere & Will Sexton u Kulturnom centru Grad The Gories u Domu omladine 26. maj 2015. The Gorries: Iz Detroita pravac u Dom omladine Beograda Indila u Kombank Areni 26. maj 2015. INDILA u Kombank Areni – vodimo jednog srećnog čitaoca na koncert Ansambl Halka 23. avgust 7600. Ansambl Halka: Novi evropski muzički fenomen · · ·