Budi coolturan
21. okt
KULTURA

Sedmi put zaredom studentska organizacija ESTIEM LG Beograd sa Fakulteta organizacionih nauka organizuje projekat „Budi Coolturan 2017” koji će se održati u periodu od 20. do 22. oktobra u Narodnoj biblioteci Srbije.

Ovaj projekat nastao je kao želja studenata da se podigne svest o kulturi, kao i o neophodnosti njenog daljeg razvoja. Budi Coolturan 2017 je manifestacija edukativnog karaktera koja će pomoći mladima da otkriju odgovor na pitanje „Gde se krije kultura u Srbiji?“ .

Narodna biblioteka Srbije, Skerlićeva 1
Estiem

Ceremonija svečanog otvaranja će se održati u petak 20. oktobra u Poletu, a za nju su pripremljeni sadržaji kulturnog i zabavnog karaktera poput stand up komedije i plesne tačke, što obećava dobru zabavu i dosta smeha.

Studenti svih fakulteta imaće priliku da se na jednom mestu 21. i 22. oktobra u Narodnoj biblioteci Srbije  upoznaju sa različitim dimenzijama kulture. Kroz panel diskusije učesnici će imati mogućnost da interaktivno učestvuju i razmenjuju mišljenja na temu filma, muzike i književnosti sa predavačima i ostalim učesnicima i na taj način dublje razumeju određenu kulturnu dimenziju. Slikarstvo će biti prikazano  kroz izložbu radova studenata sa Fakulteta primenjenih umetnosti u holu Narodne biblioteke Srbije. Takođe, učesnici će imati priliku da slušaju predavanje na temu  „Kultura u medijima, kao I predavanje na temu „Menadžment u kulturi“ koje će održati osnivači Filmstreeta i Noći Muzike.

Predavači će biti ni manje ni više nego vrsni stručnjaci u svojim oblastima, poput Ivana Jevtovića, Viktora Savića, Vukašina Markovića, Bilje Krstić, Vanje Bulića… Tradicionalno, učesnici će moći da se oprobaju u rešavanju studije slučaja koju će ove godine zadati osnivači „Love festa, a pobednike očekuju vredne nagrade.

Bemus 11. oktobar 2017. 49. Beogradske muzičke svečanosti Gradić fest 1. septembar 2017. Festival uličnih svirača – Gradić fest resonate2017._cover 19. april 2017. 6. Resonate festival u Beogradu k3nm_source_cover 24. februar 2017. „Sasvim obično veče“ Milana Laneta Gutovića u Domu sindikata ·