Chk Chk Chk
14. nov
KULTURA · muzika

Američki disko-pank genijalci !!! (Chk Chk Chk) održaće koncert u Dom omladine Beograda u utorak, 14. novembra, od 21 čas.

Sve je u znaku promena, rizika, eksperimenata i mešanja žanrova u karijeri !!! od prvog dana. Grupa se okupila u Sakramentu, Kaliforniji, sredinom devedesetih godina XX veka, a već neko vreme su stacionirani u Njujorku i za mnoge njihov zvuk je pravi saundtrek Bruklina. Ime su dobili zahvaljujući filmu „Bogovi su pali na teme“. Sećate se sigurno onog naočitog momka koji je rešio da pređe Kalahari da bi se rešio flašice koja je pala sa neba…

do
Dom omladine Beograda, Makedonska 22
Pop depresija, Odličan hrčak, Kišobran
2200
Događaj na Facebooku

E jezik kojim su Bušmani pričali i koji je u SAD-u titlovan sa „!“ inspirisao je članove benda da daju ime ovom svom muzičkom druženju. Dvadesetak godina kasnije, u maju 2017. godine !!! objavljuju svoj sedmi studijski album „Shake The Shudder“ (Warp). Svi elementi muzike koja je proslavila bend, možda najviše poznat po famoznom singlu „Me and Giuliani Down By the School Yard“ iz 2003. godine su tu: od house bitova i seksi bas deonica, preko psihodeličnih gitara i post-punk zvučnih tepiha do jednostavnih i hipnotičnih stihova. Nove disko-pank-fank plesne himne su „The One 2″, “ Things Get Hard“ ili „Dancing Is The Best Revenge“.

!!! stalno istražuju electro-dance žanrove i proširuju ih kroz brojne saradnje, gostovanja, nove instrumente, semplove sa svih strana sveta i koncertima i reakcijama publike, posebno na mestima gde nikada nisu bili. !!! će u novembru imati priliku da svoj muzički izraz oboje i beogradskom aromom…

FRAU CASIO vs DECAY

Frau Casio voli mračni elektro zvuk. Sarađuje s brojnim DJ-evima: Seagull Prime, MKDSL, Decay… Bizarni tekstovi, prepoznatljiv vokal i harizmatičan nastup njen su zaštitni znak. U poslednjoj avanturi nastupa s Decayem, retro electro i najagresivnije dosad. Iza imena Decay je Nemanja Rančić, čovek koji iza sebe ima raznovrsnu muzičku karijeru. Bio je deo projekta Audionova i digitalne etikete Rezonant koji iza sebe imaju bogatu diskografiju, producirao je i svirao gitaru u metalcore bendu Hit The Ground, a svirao je i u sastavu Balkanika.

SERGIO LOUNGE

Sergio Lounge je alter-ego iza kojeg stoji muzičar i autor iz Beograda, Srđan Popov. Svojim pesmama i nastupima osvaja publiku prethodnih godinu dana i polako se uspostavlja kao predstavnik nove alternativne scene posvećene zaboravljenim zvukovima 20-og veka. Specifičnost njegovog muzičkog izraza odražava i instrument koji koristi na bini – kompjuterska tastatura koju koristi kao muzički instrument. U svojoj muzici kombinuje disko, šlagere, letnje balade, stvarajući jedinstven stil koji je istovremeno zabavan, emotivan, a na momente i prilično neočekivan.

Publici je poznat kao one-man band, ali ovim nastupom će premijerno predstaviti svoj novi bend, sastavljen od gitare, bas gitare i elektronskih bubnjeva.

Fujiya & Miyagi 2. novembar 2017. Fujiya & Miyagi u klubu Elektropionir covernickcave 28. oktobar 2017. „Nick Cave and The Bad Seeds“ u Kombank Areni 18121463_1522609441107107_1316377623338303002_oxocwe 26. oktobar 2017. 33. Beogradski džez festival: DŽEZ VIZIJE/JAZZ VISIONS 18057026_1637834152927840_443626798663240466_n 23. oktobar 2017. Koncert grupe Anathema u Domu omladine · · ·