Chrysta Bell
30. nov
KULTURA · muzika

Zvezda najnovijeg „Twin Peaks“ serijala i muza Davida Lyncha, talenovana muzičarka, glumica i model – Chrysta Bell, dolazi u Beograd, sa svojim bendom, u okviru aktuelne jesenje turneje na kojoj promoviše novi album „We Dissolve“.

U nedavno završenoj sezoni serijala „Twin Peaks“, Bellova se pojavljuje kao FBI agentica Temi Preston i naravno, kao i sve Linčove dive, izgleda kao prava „femme fatale“.

do
KC Grad, Braće Krsmanović 4
Paralel festival
800
Događaj na Facebooku

Međutim, Chrysta Bell nije samo fascinantna pojava, već i talentovana muzičarka, pa je kritičar časopisa NME opisao njen poslednji album slikovito: „Kao da Lana Del Rey izvodi pesme Sergea Gainsbourga.“

Njena muzika spada u žanr opisan kao „dreamy pop“, a na novom albumu, prisutan je i jak uticaj bristolske scene i sastava poput Massive Attack i Portishead, a ni ljubitelji džeza i soula, neće biti  zapostavljeni. Posle dve ploče koje je snimila s Davidom Lynchom, ovoga puta sarađuje sa Johnom Parrishom, koji stoji iza briljantnih albuma PJ Harvey i sastava Sparklehorse i Giant Sand i shodno tome, ima znatno eklektičniji zvuk nego ranije.

Pored zanosne Chryste Bell, koja peva i svira gitaru, a čji nastup David Lynch opisuje rečima “Ona izgleda i peva kao san, san koji se ostvaruje”…, bend čine i Christopher Smart (bas gitara i vokal), Hanson Cole (gitara) i Jayson Altman (bubnjevi).

Chrysta Bella će sa svojim bendom nastupiti u Kulturnom centru Grad, u četvrtak, 30. novembra, od 21 sat, u okviru muzičkog dela Paralel festivala.

Ograničena količina karta, po specijalnoj ceni od 800 dinara, je u pretprodaji na svim Eventim mestima.

covernickcave 28. oktobar 2017. „Nick Cave and The Bad Seeds“ u Kombank Areni qpd3_sourcecover 14. oktobar 2017. Spektakl „Remember Yesterday – Beatles and Beyond“ u Hali sportova Marco-Bailey-Vinicius-Honorio-Šumadija-Fest-2017-Kragujevaccover 13. oktobar 2017. Šumadija Fest u Kragujevcu Fink 9. oktobar 2017. Uskoro novi album Finka – koncert u Beogradu 9. oktobra ·