Cinema City
25. jun
KULTURA · film/TV

Deveti Cinema City vam predstavlja jedan od omiljenih programa publike – selekciju „Up to 10.000 Bucks“ – koja na ovogodišnji festival donosi 29 raznovrsnih ostvarenja, odabranih od čak 500 prijavljenih filmova!

Snimajući sa budžetom manjim od 10.000 dolara, talentovani autori iz celog sveta potvrđuju da je za pravljenje filma potrebno mnogo više od bankovnog računa i gomile dolara ili eura.

Na devetom festivalu Cinema City, koji se održava od 25. juna do 2. jula u Kineskoj četvrti i Limanskom parku, u Novom Sadu, ne propustite priliku da pogledate jedinstvena ostvarenja talentovanih autora kojima budžet ne predstavlja prepreku nego podstrek za kreiranje originalnih filmskih izraza.

do
Limanski park, Kineska četvrt, Novi Sad
Cinema City
Događaj na Facebooku

Pred selektorom programa, rediteljem Milošem Pušićem, našao se veliki zadatak i izazov koji za rezulat ima kvalitetan program sačinjen od sjajnih niskobudžetnih ostvarenja koja će dati naročit šarm ovogodišnjem izdanju festivala Cinema City, ali i jedinstvenu priliku posetiocima da pogledaju filmove koje neće imati priliku da vide na redovnim bioskopskim reperoarima.

Publika festivala moći će da premijerno pogleda 29 ostvarenja selekcije Up to 10,000 Bucks iz svih zemalja sveta. Povodom ovogodišnje selekcije, koordinatorka programa Up to 10,000 Bucks, Dina Vuković, poručuje: “Ove godine prijavilo se čak 500 filmova na konkurs i taj porast interesovanja daje nam podstrek da nastavimo da razvijamo ovaj program. Na ovogodišnjem Cinema City festivalu publika će imati priliku da pogleda filmove najtalentovanijih filmskih umetnika iz celog sveta koji su uspeli da sa malo novca snime filmove od kojih zastaje dah. Uostalom, dođite i uverite se!“

Cinema City poziva učenike srednjih stručnih škola i gimnazija iz Novog Sada da učestvuju u Žiriju mladih koji će dodeliti Nagradu mladih za, prema njihovom mišljenju, najbolji filim u jednoj od festivalskih selekcija. Pozivamo sve zainteresovane da se do 18. juna prijave, popunjavajući formular. U okviru formulara učenici bi trebalo da popune osnovne podatke o sebi, kao i da unesu svoju recenziju, kritički osvrt na jedan domaći ili strani, dugometražni igrani ili dokumentarni film. Želimo da napomenemo da kritika ne treba da bude duža od pola strane A4 formata, kao i da se sadržaj prikaza ne sastoji od prepričavanja radnje već ličnog mišljenje i argumentovanog vrednosnog suda.

Dok'n'Ritam festival u DKSG-u 8. jun 2016. Prvi Festival muzičkog dokumentarnog filma „DokʹnʹRitam“ u DKSG Festival subverzivnog filma plan B cover 27. maj 2016. Festival subverzivnog filma „Plan B“ – delimo karte Beldocs 12. maj 2016. Beldocs – deveto izdanje festivala dokumentarnog filma cover6 24. maj 2000. 63. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma · ·