Cinemafest
29. okt
PULS GRADA · aktuelno

Za mesec dana, u subotu 29. oktobra u Sava Centru startuje nova filmska revija CINEMAFEST. Osmišljena od strane renomiranih filmskih distributerskih kuća i eminentnih filmskih stručnjaka CINEMAFEST je garancija vrhunskog filmskog programa i mesto gde će ljubitelji filma imati privilegiju da pogledaju najkvalitetnija ostvarenja nove svetske produkcije.

Pod programskim vođstvom selektora Ivana Karla repertoar prvog CINEMAFESTA obiluje poznatim autorskim imenima i jakim holivudskim premijerama. Ovogodišnji izbor Ivana Karla više je nego impozantan. Na CINEMAFEST dolaze novi filmovi Pedra Almodovara („Hulieta“), Bena Afleka („Računovođa“), Kolina Firta i Nikol Kidmen(„Genije“), Sare Džesike Parker („Svi putevi vode u Rim“), Faitha Akina („Tschick“), Marion Kotijar („Sa zemlje Meseca“). Svečano otvaranje je rezervisano za ljubimca beogradske publike Vudija Alena i njegov novi rad “Visoko društvo” kojim je otpočeo ovogodišnji festival u Kanu.

Sava centar, Milentija Popovića 9
Cinemafest

Film Visoko društvo (Cafe Society) govori o mladom čoveku koji želi da izgradi karijeru filmskog reditelja u surovom Holivudu dvadesetih godina i o izazovima na putu do konačnog uspeha. Glavne uloge tumače Kristin Stjuart i Džejsi Azenberg.

Revija će biti svečano zatvorena premijerom domaćeg filma Ime Dobrica: Prezime nepoznato, sa legendarnim Slavkom Štimcem u glavnoj ulozi, a u režiji Srđe Penezića.

Posebni dragulj CINEMAFEST-a jeste i njegova teritorijalna diversifikovanost pa će sve naslove moći da vide i gledaoci u Kragujevcu u bioskopu Cineplexx, Budvi i Podgorici (Crna Gora) u bioskopima Cadmus Cineplex i Cineplexx Podgorica. Beograđani će filmove pored premijernih termina u Sava centru moći da pogledaju i u bioskopu Cineplexx (Delta City).

Termini projekcija u Sava centru su 19:00 i 21:30, uz jednu vikend projekciju u 16:30, ukupno 10 filmova. Raspored projekcija u bioskopima Cineplex Kragujevac, Podgorica i Cadmus Cinepex Budva će biti uskoro objavljen.


Pošto život 25. septembar 2016. „Pošto život“ rocks na Dorćol Platz-u: Humanitarni koncert za Marija Jurešića Prostor knjige 5. septembar 2016. Prostor knjige – izložba Danijele Paracki Filharmonija 26. avgust 2016. Noć muzike pod zvezdanim nebom Beogradski Noćni Market 1. jul 2016. Beogradski Noćni Market #2 · ·