Cosplay
25. dec
KULTURA · fotografija

U petak, 25.12.2015. godine od 19h, u galeriji “O3ONE ART SPACE”, fotograf Aleksandar Jovković predstaviće svoju izložbu pod nazivom “COSPLAYER BELGRADE!”.

Izložba je nastala kao plod jednogodišnje saradnje sa beogradskim Udruženjem za promociju japanske pop kulture „Sakurabana“.

O3one Art Space, Uzun Mirkova 10

Ova jedinstvena postavka prikazuje modele u svojim kostimima kroz neobičan spoj mašte, fikcije i stvarnosti. Iako su fotografisani u studiju, poseban pečat daje im beogradski ambijent u koji su naknadno smešteni, čime je fotograf izveo dvostruku iluziju: fiktivni likovi oživljeni su kroz protagoniste koji se nalaze u nama poznatom, ali za njih neočekivanom okruženju, a poznati gradski ambijent pretvoren je skoro u stripovski kvadrat, što ga (paradoksalno) čini fiktivnim. Pored radova koji na ovaj način podstiču interes za nastavak drame o likovima koji su na njima zastupljeni, na izložbi će se naći i odabrane studijske fotografije koje ilustruju raznovrsnost kostima i tema iz pop kulture kojima se „kosplejeri“ bave. Radovi su izvedeni u tehnici štampe na slikarskom platnu, što fotografijama daje poseban pop-art ugođaj.

Na samom otvaranju izložbe, posetioci će imati jedinstvenu priliku da uživo vide najzanimljivije  kostime koji se nalaze na fotografijama. Za ovu posebnu mini reviju, muzičku podlogu obezbediće poznati beogradski DJ Bokee.

Fotograf Aleksandar Jovković postao je poznat u široj javnosti po svojoj prethodnoj izložbi “Devojka sa Ade”. Za ovu seriju radova specifična je lakoća kojom je autor uspeo da predstavi obične beogradske devojke kao nehotične top modele, u setingu koji je potpuno spontan i bez prethodne pripreme ili najave. I ovoga puta, Aleksandar Jovković ostaje veran Beogradu, ali na različit način i u drugačijem kontekstu.


Marko Stojanović 23. jul 2015. Izložba „Grad. Bilo koji“ Marka Stojanovića u galeriji U10 Izložba "Beo Šik" 16. april 2015. Beo Chic / Beo Šik – Izložba povodom šestog rođendana Kc Grad Diktatura i demokratija u eri ekstrema 26. avgust 8800. Izložba „Diktatura i demokratija u eri ekstrema“ u UK Parobrod Aleksandra Leković 19. januar 2015. Izložba fotografija “Between the lines / Omeđeni linijama“ Aleksandre Leković ·