Damir Urban
21. mar
KULTURA · muzika

Nakon što je krajem prošle godine izdao novi album i tačno mesec dana od koncerta karijere u prepunom Domu sportova u Zagrebu, jedan od najoriginalnijih alternativnih rok muzičara regiona, Damir Urban, odžaće koncert u beogradskom Mikser House-u, prvog dana proleća. Urban je sa svojom “Četvorkom” 21. februara održao koncert karijere u Domu sportova u Zagrebu, dugoočekivani nastup pred mnogobrojnom publikom, i oduševio prepunu i dva dana ranije rasprodatu dvoranu. Repertoarom koji je obuhvatio sve faze njegove tridesetogodišnje karijere, od „Laufera“ do aktuelnog albuma “Mamut”, prepoznatljivim intimnim delom programa i kratkim filmovima koji su pratili pojedine pesme Urban je pokazao zašto je jedan od najcenjenijih muzičara, autora i protagonista u regionu.

Mikser House, Karađorđeva 46
Mikser House
900

Beogradska publika će imati priliku da uživa u sličnom muzičkom ugođaju u kojem će nastupati Damir Urban, Marco Bradaschia, Sandi Bratonja, Saša Markovski i Luka Toman, i kada će biti izvođene pesme sa aktuelnog albuma Mamut, sa kojeg su se već izdvojili singlovi Sutra ćemo pričati i Priđi mi bliže, a koji po reakcijama i mišljenju kako kritike tako i publike, spada u sam vrh svega što su Urban i Četvorka stvorili od 1996. do danas.

Pevač, tekstopisac, gitarista, Damir Urban je prepoznatljivo ime stekao već nakon prvog Laufer albuma. Nakon rasformiravanja po mnogima jednog od najbećih hrvatskih rok bendova ikada, karijeru nastavlja 1996. godine sa bendom “4”, uspešno izvedenim zaokretom u zvuku na albumu Otrovna kiša, nakon kojeg su usledili legendarni Žena dijete i singlovi Odlučio sam da te volim, Mala truba, Ruke.

s.a.r.s. 7. mart 2015. S.A.R.S. nastupaju u Hali sportova Dječaci 27. februar 2015. Dječaci i E-Play nastupaju u Mikser House-u Mark Lanegan u februaru u Beogradu 24. februar 2015. Mark Lanegan Band stiže u Beograd u februaru Kraak&Smaak 23. avgust 3200. Kraak & Smaak ponovo u Beogradu! · ·