BNU2
7. nov
KULTURA · art

Na otvaranju šeste „Beogradske nedelje umetnosti“, beogradskoj publici će se predstaviti mladi ilustratori i modni kreatori koji učestvuju u programu „Illustrate your state“. U saradnji sa „Ateljom“ Milene Čvorović, „BNU“, povodom promovisanja modne ilustracije i modnog likovnog izraza raspisala je konkurs za učešće na programu „Illustrate your state“.

Ovogodišnja „Beogradska nedelja umetnosti“ održaće se u periodu od 7. do 13. novembra na više lokacija u našem gradu. Program čini nekoliko programskih celina: „Obojimo BEOgrad“, „Druga strana BEOgrada“, „Illustrate your state“, „off“ program i edukativan program.

Studenti i mladi profesionalci iz oblasti kulture i umetnosti već šest godina, kroz organizaciju „BNU“, aktivno rade na popularizaciji umetnosti, promociji i afirmaciji mladih umetnika.

Dorćol Platz, Dobračina 59b
Beogradska nedelja umetnosti
Događaj na Facebooku

Želimo da pokažemo da dobre ideje uz puno truda i ulaganja uvek pronađu svoj put do realizacije. Iako je ova godina bila izuzetno teška za sve nas, uspeli smo da realizujemo program koji će se nadam se mnogima dopasti. “ istakla je Milica Spasojević, direktor i osnivač Beogradske nedelje umetnosti.

Nova programska celina koja se ove godine po prvi put organizuje jeste Druga strana BEOgrada, koja za cilj ima da prikaže neistražene umetničke radove koji su sakriveni i ušuškani iza zidova zgrada. Prva u nizu ovakvih izložbi, biće izložba Novi dom Tatjane Milošević, a svi posetioci imaće priliku da vide kako umetnost nastaje u fabrici. I ove godine nastavljamo da Bojimo BEOgrad, pa će tako tokom trajanja manifestacije biti organizovano slikanje dečjeg svratišta a svi oni koji žele da učestvuju u ovoj akciji mogu da nam se pridruže svake večeri u Dali cafe baru, i nauče kako da na zabavan način budu društveno odgovorni. Da crtanje grafita nije samo hobi pokazaće nam Aleksandar Đorđević na promociji svoje knjige Street art Belgrade koja će se održati tokom trajanja festivala.

Plakat izlozbe 1. novembar 2016. Otvaranje izložbe “Tesla i Pupin na istom putu” Toshio Yoshizumi, Lice, 1992 31. oktobar 2016. Izložba „Grafika bez prevoda“ Corax 05 30. oktobar 2016. Retrospektivna izložba najboljih karikatura Predraga Koraksića Coraxa 14225622_1199541656736064_6364364264366899163_n 16. oktobar 2016. Sobakaisti na prvoj turneji po Srbiji: „Оd grada do grada, od priče do priče“ · · ·