Javni čas Klimt
1. apr
KULTURA · art

Kulturni Centar GRAD u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom, a uz podršku kompanije Frikom organizuje seriju programa u okviru kojih obeležavamo stogodišnjicu smrti začetnika bečke secesije, Gustava Klimta.

Dani posvećeni slavnom slikaru počinju javnim časom crtanja. Tim povodom u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom kao i fakultetima likovne i primenjene umetnosti KcGrad će ugostiti muzu, Maju Atanasijević Zipa Yomu i transformisati je u Adelu Bloch – Bauer, najvažniju Klimtovu muzu.

do
Kc Grad, Braće Krsmanović 4
Kc Grad
Događaj na Facebooku

Klimta ne treba posebno predstavljati, 1897. godine izlazi iz zvaničnog udruženja bečkih umetnika i osniva Bečku secesiju, novo društvo, koje je danas poznatije kao stil u umetnosti na prelazu vekova. Nazvan secesijom jer raskida tradiciju sa konzervativnim istorijskim stilovima i okreće se modernijem viđenju slike, ali i arhitekture…

PROGRAM:

1.4. od 15h: Umetnost za sve! Javni čas crtanja po modelu
(Inspiracija: Gustav Klimt / Model: Maja Atanasijević, Zipa Yoma)

2.4 – 8.4 od 20h: Specijalna dokumentarna izložba Gustav Klimt: preteča moderne
(Na svečanom otvaranju publici će se obratiti Johannes Irschik, direktor Austrijskog kulturnog foruma u Beogradu i Dejan Ubović direktor Kulturnog centra Grad)

4.4. od 20h: Projekcija filma Klimt
(Reditelj: Raoul Ruiz
Glavna uloga: John Malkovich)

Vlada - Goranka Matić 21. mart 2018. Izložba fotografija Goranke Matić na Kontakt konferenciji IzložbaRazumiosećanja-slikeiasamblažiIvanaMartić12-17.martKućakraljaPetraI_2 12. mart 2018. Izložba slika i asamblaža „Razum i osećanja“ 2-BOSCHBOSCH-Neoism-kcb-1galerijapoodrum 8. mart 2018. Otvaranje martovskih izložbi u Kulturnom centru Beograda MiaCuk 9. februar 2018. Radikalna Mekoća: Otvaranje izložbe u galeriji „Drina” · · ·