Dean - BluesTone - Garana
11. jul
PULS GRADA · agenda

„BluesTone Band“ i američki gospel bluz pevač Din Bauman (Dean Bowman) nastupiće na predstojećem BELEF-u 11. jula, u 21h u Bašti Studentskog kulturnog centra.
Bauman je bivši pevač kultne grupe „Screaming Headless Torsos“, i jedna od ključnih figura njujorške džez, rok i avangardne muzičke scene ranih devedesetih. Snimio je preko 32 albuma i sarađivao sa eminentnim umetnicima kao što su Reggie Workman, Charlie Hunter, Don Byron, Bernie Worell, Steve Coleman, Vernon Reid, MeShell Ndegeoshello, a bio je i glavni vokal na turneji „John Scofield plays Ray Charles’ music“.

Bašta Studentskog kulturnog centra, Kralja Milana 48
BluesTone Belgrade
600 RSD
Događaj na Facebooku

Pored toga, Bauman je 2014. bio nominovan za Juno nagradu za najbolji tradicionalni džez album godine, a 2009. postao je svetski poznat zahvaljujući albumu Acappella Death Do not Have Mercy.

BluesTone Band su osnovali 1995. gitarista Miodrag Mika Pavlović i Zoran Zojko Obradović koji su prisutni na srpskoj bluz sceni od sredine sedamdesetih godina. Sarađivali su sa velikim brojem bluz muzičara i nastupali pretežno u klubovima, kao i na domaćim i stranim džez i bluz festivalima.

Pretežno se bave autorskim radom i do sada su objavili tri albuma: Boys Are Back (1995), Live in Bibis (1998), obrade bluz standarda, Live at Taboo (1999), kompilacija. Od 2016. sarađuju sa Dinom Baumanom, a na BELEF-u će nastupiti u sastavu: Duško Trnavac, Mika Pavlović, Irina Pavlović, Nebojša Lučić, Nikola Knežević i Luka Jovičić.

cuvarke 4 19. jun 2018. Francuski filmski karavan Lord of the dance 18. mart 2014. Lord of the Dance sutra u Kombank areni pressSofest_SIN0229 3. jul 2018. 47. SOFEST u Sopotu · · ·