Dečiji baletski festival
28. apr
KULTURA · PLES

U četvrtak, 28. aprila.2016. godine, u Velikoj Sali Dečijeg kulturnog centra Beograd, biće održan Dečiji baletski festival u organizaciji Baletskog centra ,,Ana Pflug“, a podržan od strane Minsitarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Ovaj Festival tradicionalno se održava svake godine povodom obeležavanja „Svetskog dana igre“ CID UNESCO, sa ciljem da se na ovaj dan pažnja usmeri na klasičnu baletsku umetnost i plesno stvaralaštvo najmlađih.

Dečiji kulturni centar, Takovska 8
Baletski centar Ana Pflug
300
Događaj na Facebooku

Festival je namenjen deci uzrasta 5 – 14 godina i usmeren je na popularizaciju, razvoj i negovanje baletske umetnosti kroz susrete baletskih pedagoga, studija i škola. Festival okuplja 450 učesnika iz 22 baletska studija i škole iz čitave Srbije, koje neguju klasičnu baletsku umetnost (Beograd, Novi Sad, Užice, Niš, Smederevska Palanka, Obrenovac, Kragujevac, Ub, Dobanovci, Lazarevac i mnogi drugi).

Ova manifestacija namenjena je svim ljubiteljima baletske umetnosti, pedagozima i koreografima, ali i roditeljima, koji bi u budućnosti želeli da svoje dete upišu u baletsku školu ili studio. S tim u vezi ova manifestacija pruža idealnu priliku da se što bolje upoznaju sa načinom i kvalitetom rada preko 20 škola u Srbiji.

Sanjam i stvaram 21. april 2016. Performans “Sanjam i stvaram” u KC Rex Radio&Julija (1) 19. april 2016. Radio & Julija: Balet inspirisan grupom Radiohead i Šekspirovom dramom u Sava Centru cover5 19. mart 2016. 13. Beogradski festival igre: Od danas, sreća se igra! Krcko_orascic 16. januar 2016. „Krcko Oraščić” u Sava Centru – vanvremenska baletska čarolija Čajkovskog