Propeler
19. sep
PULS GRADA · deca

Ideja Majdanovog tima je da okupi saradnike DKC Majdan, samostalne stvaraoce, organizacije i ustanove kulture u zajednički projekat, čija je osnovna krakteristika inovativan pristup u radu sa decom. Festival će se realizovati u formi radionica i javnih prezentacija iz polja nauke, pozorišta, književnosti, dizajna, savremenih medija, plesa, arhitekture, sporta… Cilj festivala je skrene pažnju javnosti na nove, moderne metode edukacije dece, čime bi se postavili temelji za pozitivne socijalne promene u društvu. Misija Majdanovog tima je da svojim programima omogući deci da kroz igru i neposeradan rad sa umetnicima, sportistima i predavačima prepoznaju sopstvene potencijale i interesovanja, te na taj način aktivno učestvuju u oblikovanju sopstvene budućnosti.

do
DKC Majdan, Kozjačka 3-5
DKC Majdan

Festival otvara Pod teatar svojom interaktivnom pozorišnom radionicom Čudesno putovanje  u petak, 19.09.2014, u 11h. Ova storytelling pozorišna radionica inspirisana je popularnom knjigom Vilijama Goldvinga Gospodar muva, a izvode je šest članova POD teatra i dva umetnika iz organizacije Cirkusfera.

Za ljubitelje muzike u ponudi su interaktivni koncert klasične muzike prilagođen predškolskom uzrastu, muzičke radionice za sve uzraste, a zainteresovani će imati priliku i da prisustvuju nastupu Mladih talenata Art Linka, polaznika ovih radionica.

Predavači iz škola jezika Creative i FLTS pokazaće deci kako kroz igru i svakodnevne aktivnosti mogu na zanimljiv i lak način da savladaju strane jezike.

Za one koje zanima arhitektura tu je tim iz Procesa, koji se bavi edukativnom arhitekturom, a Zvezdani detektivi provešće svoje polaznike kroz čitav univerzum. Najbolji radovi sa umetničkih radionica dizajna, slikanja, fotografije biće nagrađeni besplatnim ulaznicama za Kids Fest.

Decu naklonjenu literaturi i pisanju dočekaće na festivalu mladi pisci koji su prošli program „Mladi pisci u akciji“ sa Jasminkom Petrović i tom prilikom će moći da razmene iskustva, ali i da ostave pitanja Jasminki.

Roditelji će u radu sa psiholozima, pedagozima, fizioterapeutima moći da prođu kroz različite teme o roditeljstvu, dečijim strahovima, emocionalnoj inteligenciji, samopouzdanju, krupnoj i sitnoj motorici i još mnogo toga. Posetioci će, takođe, kroz rad sa predavačima biti upoznati sa pedagoškim metodama Montesori, Valdorf, Little piano i mnogim drugim.

Subota, 20. septembar je dan za sport, ples i rekreaciju tako da će ovaj dan na festivalu razigrati tim iz Sportkidsa, Runninga, gimnastičkog kluba Partizan, ali i profesionalni plesači Bitef dance teatra uz koje će deca moći da uživaju u modernom plesu. Program se završava u nedelju 21.septembra.

Dečiji sajam 25. april 2014. Počinje Dečiji sajam Fukushima Junior Orchestra 28. mart 2014. Koncert mladih muzičara iz Japana i Srbije Kolibri 22. mart 2014. Koncert povodom 50 godina dečijeg hora Kolibri Mikser Kids Market 16. mart 2014. Mikser Kids Market: Dečiji izbor u nedelju 16. marta u Mikser Houseu