Delaney Davidson
1. dec
KULTURA · muzika

Ovaj novozelandski gospodin i probisvet poseduje jedan od najzanimljivijih vokala u modernoj rok muzici. Vokal koji ćete momentalno prepoznati, ako ga čujete pre toga. Ne samo što je jedinstven i sugestivan, već je istovremeno mračan i melanholičan, a na momente takav da ledi krv u žilama. Bowie + Murphy + Brel na nekonvencionalni i trenutke iščašeni kantri način koji Dilejni skladno meša sa drugim, mahom evropskim stilovima. Evidentno je da je Dilejni Dejvidson vrlo plodan autor. Za manje od deset godina snimio je osam solo i tri albuma sa novozelandskim saradnicima. Istovremeno, proputovao je planetu i svirao u svakom baru i klubu u Americi, Australiji i Zapadnoj Evropi. Treba reći i da je Dilejni zainteresovan i za druge sfere umetnosti, ponajviše slikarstvo, pozorište i film. Shodno tome je dobar broj video spotova koje je snimio sam osmislio, a isto važi i za omote ploča, postere za nastupe… Stoga nije neobično što ga danas mnogi vide kao jednog od najozbiljnijih DIY umetnika.

KC Grad, Braće Krsmanović 4,
Bad music for bad people
800
Događaj na Facebooku

Ipak, ono što će ga po prvi put predstaviti beogradskoj publici biće njegove pesme. Putujući Trash Blues propovednik, lutajući izaslanik istočnoevropske ciganske muzike i dostojanstveni izvođač pogrebnih folk pesama nastupiće sa pratećim bendom u utorak, u Kulturnom centru Grad.


Giant Sand koncert 29. novembar 2015. Koncert grupe Giant Sand prvi put u Beogradu The Cyclist Conspiracy 28. novembar 2015. The Cyclist Conspiracy i BICIKL u KC Gradu E-play 27. novembar 2015. Sastav E-play najavio dugo očekivani beogradski koncert Mortal Kombat 27. novembar 2015. Bend Mortal Kombat u Magacinu Depo · · · ·