Design Week
11. nov
PULS GRADA · dizajn

Design Week predstavlja festival koji okuplja strane i domaće umetnike iz različitih oblasti umetnosti i biće održan u okviru novembarskog izdanja Serbia Fashion Weeka. Svečano otvaranje festivala održaće se u auli Master centra Novosadskog sajma. Festival će otvoriti član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović, predsednik ULUPUDS-a prof. mr Vladimir Lovrić i predsednica Serbia Fashion Week-a Svetlana Horvat. Muzički deo večeri upotpuniće kvartet String Girls. Ovogodišnji Design Week imaće svoje drugo izdanje, a cilj projekta je da izgradi i poveže globalnu dizajn scenu sa Novim Sadom, istovremeno da izgradi interkulturalne i poslovne konekcije. Design Week takođe omogućava međunarodnu vidljivost rada umetnika kroz brojne novinare iz Srbije, regiona i širom Evrope, razmenu ideja, prikaz novih tendencija u oblasti dizajna i prikupljanje novih znanja od strane vrsnih predavača iz zemlje i inostranstva putem edukativnih seminara, koji su sastavni deo Design Weeka.

do
Novosadski sajam, Hajduk Veljkova 11, Novi Sad
Serbia Fashion Week
Događaj na Facebooku

Ovaj projekat je i mesto na kojem srpska publika ima jedinstvenu priliku da se, sve do nedelje upozna sa radovima poznatih stranih i domaćih umetnika. Ove godine biće predstavljeno 15 domaćih i stranih izlagača iz oblasti priminjene umetnosti, multimedijalne umetnosti, vajarstva, slikarstva, arhitekture, industrijskog dizajna, fotografije, modnog dizajna, kostimografije. U okviru Design Weeka, tokom vikenda, od 16 časova, biće održana dva predavanja:

U subotu, 14. novembra posetioci će imati priliku da vide video-prezentaciju umetnika iz Holandije Tona Preta koji će imati postavku na izožbi. On će govoriti o svom stvaralačkom radu, a najviše o saradnji sa Ferarijem. Nakon prezentacije, svi zainteresovani moći će da postavljaju svoja pitanja umetniku putem Skajpa, jer, nažalost, nije u mogućnosti da dođe u Srbiju.

U nedelju, 15. novembra, predavanje će održati prof. Vladimir Lovrić, predsednik ULUPUDS-a koji će predstaviti projekat Eko Kult i magazin za eko arhitekturu i kulturu „Eko Kuća”. Predavanja će biti održana u Master centru Novosadskog sajma. Ulaz na Design Week je besplatan i otvoren za sve one koji žele da pogledaju postavke sjajnih umetnika iz zemlje i inostranstva.

Gradstor Design Hub 19. maj 7600. Otvaranje novog prostora – Gradstor Design Hub Izložba Paralel 6. oktobar 2015. Izložba o Crvenoj zvezdi i Partizanu na Paralel festivalu Slobodan i Saveta Mašić 31. avgust 2015. Izložba: „Velikani grafičkog dizajna: Saveta i Slobodan Mašić“ BeoKreativnost 30. jul 2015. Velika prodajna izložba BeoKreativnost · · ·