2
28. okt
PULS GRADA · moda

Nakon uspeha na londonskom, francuskom i američkom tržištu, i pristustva u svetski poznatim multibrend radnjama, kao što su „Opening Ceremony“ i „MK2UK“, hrvatski brend „Dioralop“ će se modno-multimedijalnom izložbom predstaviti domaćoj sceni u okviru jubilarnog 40. Beogradskog Fashion Week-a, a u organizaciji online platforme SAMPLE.

U skladu sa galerijskim prostorom izložba će biti podeljena na 3 celine, a to su: skulpturalna prezentacija odeće, video prezentacija – prikazivanje kratkih modnih filmova i na kraju – „pop up“ radnja u kojoj će biti izloženi limitirani komadi garderobe napravljeni posebno za ovu priliku. Ceo događaj upotpuniće muzika Strahinje Beganovića, koji stoji iza imena „HETEM“. Događaj su podržali: KAŠ pivo i Red Bull energy drink.

do
galerijia ПРОЗОР, Koče Popovića 9
SAMPLE magazin
Događaj na Facebooku

DIORALOP
Iza imena DIORALOP stoje Andreja Bistričić – diplomirala na Fakuletu za tekstil i Tehnologiju u Zagrebu, postdiplomske je završila na Central St. Martins koledžu, a potom radila staž u Alexander McQueen studiju, i Maja Merlić, diplomirala na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, te osim mode trenutno radi i dizajn enterijera. Inspirisane subkulturom i polaroid fotografijama, Maja i Andreja stvaraju printove koje potom digitalno štampaju u Velikoj Britaniji. Ovi paterni stavljaju label DIORALOP među prve u regionu koji se modifikovanjem tekstila i posebnom vrstom štampe obraća publici i nudi nešto autentično.

Galerija ПРОЗОР
ПРОЗОР se nalazi u Beogradu, i u svojim prostorijama omogućava prezentovanje izložbi različitih karaktera – video produkcije, primenjene i likovne umetnosti, performansa, scenske umetnosti, održavanje mini koncerata, kao i pružanje podrške renomiranim brendovima. Broj 3 u nazivu stoji kao simbol za tri koncepta – ona je izlagački showroom, prodavnica umetnina i kreativnih predmeta za kuću, i na kraju – jedinstvena web platforma za art promociju.

SAMPLE magazin
Online platforma SAMPLE osnovana je u Beogradu, maja 2013, sa ciljem umrežavanja umetnika iz Srbije i inostranstva kroz deljenje informacija, ideja, inspiracije i korisnih sadržaja na internetu. Stvaranjem ovakve mreže umetnika i svojevrsne platforme za kreativnu komunikaciju, nema za cilj samo dobrobit umetnika već i upoznavanje javnosti sa njihovim radom. Ideja koja stoji iza Sample magazina je pokretanje domaće scene, a način za ostvarivanje tog cilja je njeno upoznavanje sa novim, uzbudljivim i sveže začetim umetničkim imenima i idejama.

 


979f1625454cf299ea701aaddc42867d 15. oktobar 2016. Oktobarska „Moda za poneti“ u Kc Gradu image kampanja sa logotipom i datumom 20. avgust 7200. 39. Black ‘n’ Easy Fashion Week – kad moda zavlada gradom Moda za poneti 25. decembar 2015. Novogodišnja Moda za poneti Oktobarska moda za poneti 24. oktobar 2015. Oktobarska moda za poneti · · · · · · ·