Figarova ženidba
18. okt
KULTURA · muzika

Direktan prenos popularne opere „Figarova ženidba“ Volfganga Amadeusa Mocarta, će se održati ove subote u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center. Novom produkcijom Mocartove opere „Figarova ženidba“, sa Ildarom Abdrazakovim u naslovnoj ulozi diriguje Džejms Levin, muzički direktor Metropolitena, dok režiju potpisuje Ričard Ejr. Njegova produkcija opere, u kojoj je romantična povezanost bogatog bračnog para i njihovih sluga na testu, tokom jednog veoma burnog dana, postavljena je u plemićki zamak 1920-ih godina u Sevilji. U ulozi Figarove oštroumne mlade Suzane, predstaviće nam se Marliz Pitersen, Piter Mateje u ulozi grofa Almavive, Marina Poplavskaja kao Almavivova supruga, grofica koja dugo pati i Izabel Leonard kao temperamentna Kerubin.

Cineplexx Ušće Shopping Center, Bulevar Mihajla Pupina 4
Cineplexx
1200

U nastavku sezone direktnih prenosa iz Metropolitena, u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center zaljubljenici u operu će moći da uživaju u Bizevoj Karmen koja je na repertoaru 1. novembra, dok je za 22. novembar zakazano izvođenje Rosinijevog Seviljskog berberina. Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.200 dinara po predstavi. Kupovinom karata za 4 ili više opera u sezoni 2014/2015 ostvarujete pravo na sniženu cenu karte od 950 dinara.

kristali 21. avgust 9600. Kristali slave 20. rođendan u Domu omladine grant hart 21. avgust 7800. Grant Hart (ex-Hüsker Dü) nastupa na trećem PARALEL festivalu Marisa Nadler 14. oktobar 2014. Marisa Nadler u Kulturnom centru REX rebel star 11. oktobar 2014. Rebel Star u Domu omladine · · ·