Dječaci
27. feb
KULTURA · muzika

Još jedan dan beogradsko-splitskog prijateljstva očekuje sve ljubitelje dobrog zvuka u subotu, 27. februara, u Mikser House-u. Splitski reperi, koji su oduševili publiku na prošlogodišnjem nastupu u okviru festivala “Splitski đir u Savamali” ponovo će nas obradovati energičnom svirkom, dok će domaću podršku pružiti miljenici domaće publike, beogradski sastav E-Play, koji regionalno Beograd – Split – Beograd nastavljaju sutradan, 28.februara kada će nastupiti u najvećem gradu Dalmacije.

Mikser House, Karađorđeva 46
Mikser House
600
Događaj na Facebooku

Diječaci su rep grupa iz Splita, osnovana 2005. godine, regionalno poznata po hitovima Dalmacija, Lovrinac i Narodna. Dječaka je trojica, oni su Vojko Vrućina, Ivo Sivo i Zondo, i poznati su po pesmama u kojima sa šarmom, lakoćom i originalnom prirodnošću, vrlo jasno i otvoreno, povremeno duhovito, progovaraju o stvarnosti, a pri tome ne gube urođenu pozitivnu notu. Njihov drugi album Istina iz 2011. godine raprodat je za dva dana, dok su za debitantski album Drama dobili “Zlatnu kuglu” za album godine.

E-Play je alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne, atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni. E – play trenutno svira u postavi Maja Cvetković, Danilo Nikodinovski i Goran Ljuboja Trut. Na turneji 2015. godine imaće i gostujući vokal Kiku Jovanović.

Mark Lanegan u februaru u Beogradu 24. februar 2015. Mark Lanegan Band stiže u Beograd u februaru Bojan & Vasil - pijanistički duo 1. februar 2015. Bojan Zulfikarpašić i Vasil Hadžimanov na sceni Kolarca Obojeni program 24. januar 2015. Drug§tore concert: Obojeni program LP Duo 24. januar 2015. LP Duo: Nakon Karnegi hola ponovo pred beogradskom publikom · ·