Dogvil poster 4_
19. dec
KULTURA · pozorište

Dogvil je scenski komad koji je pozorišna predstava koliko i koncert: na bini su tri muzičara, dve glumice i glumac, a narativ se predstavlja glumom, koncertnim izvođenjem i interakcijom sa videom, odnosno scenama na velikom platnu, koje dominira scenografijom.

Predstavu Dogvil, pozorišnu adaptaciju scenarija istoimenog filma Larsa fon Trira, režira Kokan Mladenović, a muziku kompozitora Marka Grubića izvodiće uživo Vrooom u sastavu: Andrijana Belović (glas i klavijature), Jamal Al Kiswani (saksofoni, flauta, gitara, klavijature) i Marko Grubić (bas, gitara, klavijature, loopovi).

Mikser House, Karađorđeva 46
1200
Događaj na Facebooku

Branislav Trifunović igra sve muške uloge u komadu, a ulogu Grejs i sve ostale ženske uloge igraju Milica Majstorović i Tamara Aleksić.

Autore pozorišne predstave Dogvil najviše zanima specifična psihologija izolacije koja dugoročno ostavlja posledice na svakog pojedinca u izolovanoj zajednici. Jesmo li se, decenijama izolovani od normalnog života, nakon ratova, sankcija i zabluda pretvorili u stanovnike Dogvila? Treba li nam pomoći, ili nas se plašiti? Jesmo li u stanju da ikada više budemo deo normalnog sveta? Postoji li, uopšte, taj „veliki svet“, ili se i on, poput nas, pretvorio u jedan globalni Dogvil? Gde su međe između empatije, razumevanja, moralnosti i nagonske samoodbrane od zla? Ova granična stanja društvenog ponašanja i individualne psihologije prati forma izvedbe, koja se upravo kreće tankom linijom između koncerta i pozorišne predstave.

Koproducenti predstave Dogvil su Mikser, SKC Novi Sad, Dom omladine Pančeva i Marko Grubić (Fast Forward). Partner predstave je KC Pančevo. Projekat je podržao Sokoj.

Dogvil će uskoro oživeti sa vama u njemu: predstavljamo vam prvih 9 izvođenja. Premijere: 19. i 20. decembar 2014. godine u beogradskom Mikser House-u, pretpremijere u dvorani Apolo u Pančevu 17. i 18. decembra, novosadske premijere: 22. i 23. decembar SKC NS Fabrika.

Kompletan raspored prvog dela turneje:

  • Pančevo: 17. i 18. decembar, dvorana Apolo Doma omladine Pančeva – pretpremijere
  • Beograd: Mikser House: 19. i 20. decembar PREMIJERE, 21. decembar – prva repriza
  • Novosadske premijere, SKC NS Fabrika: 22. i 23. decembar
  • Kulturni centar Inđija, 27. decembar
  • Kragujevac: Sala Prirodno matematičkog fakulteta – 29. decembar (u organizaciji SKC Kragujevac)
O slobodi i lepoti 3. decembar 2014. Beogradska premijera predstave “Niko” OŽALOŠĆENA PORODICA 15. novembar 2014. „Ožalošćena porodica“ u Ateljeu 212 Bitef 20. septembar 2014. Večeras počinje 48. BITEF Festival savremene srpske dramaturgije 13. jun 2014. Festival savremene srpske dramaturgije u Parobrodu · ·