enklava
19. mar
KULTURA · film/TV

Glavna tema filma „Enklava“ je život Srba u malim izolovanim zajednicama – enklavama na Kosovu i Metohiji.

Ove zajednice su jedine takve u Evropi, a pripadnici policije Ujedinjenih nacija i Evropske unije neophodni su da bi očuvali ove teritorije.

Primorani na život bez slobode, ograničeni skučenim prostorom, Srbi koji su ostali da žive na Kosovu i Metohiji egzistiraju u veoma teškim, getoiziranim uslovima.

Cineplexx Ušće Shopping Center, Cineplexx Delta City
Cineplexx

Glavni glumci, pored Nebojše Glogovca, Anice Dobre, Nenada Jezdića i Miodraga Krivokapića, su i četiri dečaka sa Kosova i Metohije. Kroz prizmu odrastanja dečaka u specifičnim uslovima posle pogroma, marta 2004. godine, kroz njihov odnos i dramu koju preživljavaju lako se uviđaju i osećaju osnovne ideje filma.

Osobine pokojanja, oprosta i ljubavi upečatljivo se prepoznaju i osećaju u porukama koje Enklava nosi u sebi. Pomenuti film kroz decu govori šta je suština života i koji su neiskvareni i jedini ispravni načini rešavanja problema i konflikata.

Film Unutra 7. mart 2015. FEST: Premijera filma „Unutra“ will smith focus 26. maj 5600. Vil Smit u novoj komediji „Fokus“ uskoro u Cineplexxu FEST 27. februar 2015. 43. FEST : Tu smo! U sazvežđu pobednika Bićemo prvaci sveta 26. februar 2015. Novi sportski domaći film „Bićemo prvaci sveta“ u Cineplexxu