Marčelo/foto: Ana Danilović
20. dec
KULTURA · muzika

Svetski priznati program “Converse Rubber Tracks” pružiće mladim neafirmisanim muzičarima još jednu priliku da dobiju dragocene savete od renomiranih muzičara. Druga po redu besplatna “Converse Rubber Tracks” radionica u Beogradu, sa temom “Reči i pisanje tekstova pesama” (Lyric and song writing), biće održana u malom klubu Domu omladine i u njoj će učestvovati popularni muzičar i pisac Marčelo zajedno sa dugogodišnjim prijateljem – kompozitorom i DJ-om Radetom Sklopićem „Raid-om“. Marčelo (Marko Šelić) je vrlo posvećen muzičar i istaknut tekstopisac, poznat po svojim socijalno-angažovanim tekstovima. Bavi se alternativnom scenom, a sarađuje i sa kolegama iz drugih žanrova. Kroz svoja brutalno realna dela on donosi veliku količinu pozitivne energije koju prenosi ljudima kroz jedinstvenu želju da kaže istinu.

do
Dom omladine Beograd, Makedonska 22
Converse

Marčelo se unapred raduje predstojećoj besplatnoj muzičkoj radionici i ističe zašto mladi treba 20. decembra da dođu u Dom omladine: “Mislim da je zanimljivo čuti od samih autora kako savladavaju izazove i kreativne probleme – to može biti primamljivo i onima koji prosto cene nečiji rad i zanima ih da pomalo zavire iza kulisa, iako se sami ne bave istim zanimanjem. Onima koji se pak bave, nadamo se, može biti i korisno. To vidim kao druženje neformalnog karaktera, u opuštenoj atmosferi, svako ima priliku da postavi pitanje i dobije odgovor – i lepo je razgovarati o tome da pesme ne nastaju magijom, nego se iza toga krije krvav rad. Dobro, ne baš krvav – više znojav. Ali to je važna tema u ovoj instant-eri, kad svako samo želi da bude pobednik, ne i da se presamiti od rada i truda da bi to ostvario. Lepo, pričajmo onda o tome kako stvari nastaju. Rade je tu kako ne bismo preskočili vrlo važan aspekt: povezivanje teksta sa muzikom. Ljudi ponekad misle da to ide automatski, ali najčešće ne ide.”

disciplina-kicme-svirka-01.jpg 18. decembar 2014. Discipilin A Kitschme nastupa u SKC Repetitor 15. jun 4400. Repetitor i Ti u Božidarcu Koncert godine 15. jun 6400. Koncert godine u Spensu džinks 15. jun 8000. Džinks proslavljaju dve decenije postojanja u Domu omladine · ·