Jelena Karakaš i Vanja Milićević
9. dec
PULS GRADA · sport&rekreacija

Uzbudljiv i potpuno besplatan trening dan samo za žene – adidas Women Training Day biće organizovan u subotu 9. decembra u Muzeju grada Beograda.

Reč je o manifestaciji koja je prošle godine okupila više od 500 ljubiteljki vežbanja, a ovog puta se očekuje još više učesnica, sa ciljem da se istakne mesto žena u društvu i osnaži njihov položaj.

Iskusni treneri i joga majstori sve zainteresovane dame će voditi kroz različite fizičke aktivnosti, kako bi se kroz druženje i rekreaciju upoznale sa najnovijim trendovima u fitnesu, jogi i trčanju.

Broj mesta je ograničen, a prijavljivanje traje do 8. decembra do 17 časova.

Muzej grada Beograda, Resavska 40b
adidas Women Training Day

Različitih 25 besplatnih treninga biće raspoređeni u periodu od 10 do 18 časova, a prijavljivanje je moguće putem linka. Sve učesnice će moći da biraju da li žele da idu na samoodbranu, jogu, trčanje sa iskusnim trenerima iz adidas runners kluba, ili na neki fitnes program.

Jedan od zanimljivih detalja ovog dana predstavlja upravo fitnes „specijalitet“ – Silent Disco Fitness, a podrazumeva kombinaciju borilačkih veština i aerobnog kondicionog treninga, gde u potpunoj tišini učesnice vežbaju sa slušalicama uz najbolju muziku. Reč je o vrsti treninga koji je već tri godine pravi hit u Americi.

„Ne propustite priliku da budete deo ovog posebnog dana za žene u okviru koga ćemo jedna drugoj biti najveća podrška, inspiracija i oslonac. Zajedno ćemo da vežbamo i družimo se, jer samo zajedno možemo da pošaljemo snažnu poruku“ , rekle su učesnice Sara Jovanović, Aleksandra Duende, Vanja Milićević, Dunja Jovanić, Jelena Karakaš, koje su potvrdile dolazak na AWTD.

Program za drugi adidas Women Training Day u Beogradu:

FITNESS:

SILENT DISCO Urban Combat

Kombinacija borilačkih veština i aerobnog kondicionog treninga, gde se u potpunoj tišini trenira sa slušalicama uz najbolju muziku. Grupni tip fitnesa koji se razvija u zanimljivu koreografiju i interesantan je kako početnim tako i naprednim vežbačicama.

SILENT DISCO Circular Workout

Ovaj tip treninga koji takođe uključuje vežbanje sa slušalicama, objedinjuje elemente kondicije, snage i vežbi u parteru. Elementi treninga se kružno smenjuju i prilagođeni su svim nivoima fizičke spreme. Kompletan funkcionalan trening za vaše celo telo.

STRONGER TOGETHER

Zajedno smo jače! Ukoliko pored samih vežbi žene dobiju podršku i motivaciju od partnerke, onda to vežbanje dostiže novi kvalitet. Partner postaje saigrač, trener i navijač i zajedno postižete neverovatne rezultate! Isprobajte STRONGER TOGETHER WORKOUT sa svojom drugaricom!

JUMPERCISE

Preskakanjem vijače do brzine i kondicije! Koncept treninga je takav da se naizmenično preskače vijača i pravi mini odmor i upravo je to ono što ga čini jednim od najefikasnijih kardio treninga.

RUNNING:

CITY RUN 5K Easy & Strong

Doživi gradsko trčanje! Vođeni trenerima #adidasRunnersBelgrade učesnice će trčati ulicama BG-a u dve grupe (početnička i napredna) do reke i nazad. Okupljanje za trening je u Running studiju u Muzeju odakle zajedno sa trenerima odlazimo u Park Manjež gde se nalazi start i finiš naše rute.

MANJEŽ RELAY RUN

Trening takmičarskog karaktera, gde devojke u timovima treba da savladaju različite prepreke, dok pobednički tim osvaja vredne adidas nagrade.

SESSIONS WITH THE COACH

Učite od najboljih! Treneri #adidasRunnersBelgrade demonstriraju tehnike trčanja. Saznaj kako da unaprediš svoju tehniku i ostvariš sjajne rezultate. Lokacija: Running studio, Muzej grada Beograda.

RUNNING Tips&Tricks

Sve što ste ikada hteli da saznate o trčanju, a niste imali koga da pitate. Posavetujte se sa vrhunskim trenerima oko tehnika trčanja, pravilne ishrane i svakodnevnih problema trkača.

Lokacija: Running studio, Muzej grada Beograda.

SELF DEFENSE:

SELF DEFENSE_Stress Relief

Trening posvećen oslobađanju od stresa kroz pravilne tehnike udaranja i disanja. Naučite novu veštinu i oseti neverovatno energiju!

SELF DEFENSE_Escape

Na ovom treningu savladaćete osnovne veštine samoobrane i naučiti kako da savladate protivnika u neizbežnim situacijama. Ne dozvolite da neko stane na vaš put, a ukoliko se to desi, pretvorite strah u moć i nastavite dalje!

YOGA:

YOGA Beginner

U okviru početnog nivoa yoge moći ćete da isprobate Iyanger yogu. Ovaj tip yoge je od svih drugih najviše terapeutski i zasniva se na pravilnom izvođenju asana pozicija uz detaljne instrukcije i korišćenje pomagala pri vežbanju.

YOGA Advanced

Na ovom času yoge su spojene dve discipline: Ashtanga i Vinyasa yoga. Čas je namenjen onima koji već imaju iskustva s yoga asanama, ali i onima koji bi želeli da se isprobaju u ovakvoj, malo naprednijoj, kombinaciji yoge sa elementima disanja, istezanja i vežbi.

Sajam sporta 2017 24. novembar 2017. Sajam sporta u Beogradu 20. Rolerijada "Plus" 23. septembar 2017. 20. Beogradska rolerijada Plus! Nike Belgrade 10K 17. septembar 2017. Belgrade 10K trka: 12 hiljada trkača trčaće trasu od deset kilometara Color Running trka 17. septembar 2017. Treća trka s bojama u Srbiji – Color RUNNING powered by Tikkurila · · · · ·